FONTOS


 

Az olasz Sansát akarják megnyerni a budapesti Eb menedzserigazgatójának
Güttler lesz az ifik kapitánya

------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2003.09.18
------------------------------------------------------------

Amit Güttler Károly a Nemzeti Sport hasábjain néhány nappal ezelőtt már sejtetett, szerdára eldőlt: az olimpiai ezüstérmes mellúszóklasszis 16 (!) esztendő után visszavonul a válogatottságtól (az 1987-es, strasbourgi Európa-bajnokságon debütált a felnőttek között) és a továbbiakban az ifjúsági úszóválogatott szövetségi kapitánya lesz.


Güttler Károly a válogatottságot lemondta, a Bp. Spartacusban azonban még tovább úszik (Fotó: Németh Ferenc)
Mindez nem jelenti azt, hogy végképp felhagy az úszással, a továbbiakban is a Bp. Spartacust erősíti, tehát nem kizárt, hogy a jövő évi országos bajnokságon is elindul. A válogatottban azonban többé nem láthatjuk.
Mindezt a úszószövetség szerdai elnökségi ülése után Kiss László szövetségi kapitány is megerősítette, hozzátéve, Güttler munkájára már csak azért is szükség van, mert a 2005-ös, budapesti ifi Eb-n ütőképes válogatottat akarnak rajtkőre állítani. Ruza József, a szövetség főtitkára hozzátette, az még nem tisztázott, hogy a volt világcsúcstartó mikor áll munkába, mindez csupán megállapodás kérdése. Ruza amúgy évek óta szorgalmazta, hogy Güttler vállaljon szerepet a szövetségben. "Lehet, hogy egyeseknek furcsa, hogy Karcsi a medencéből kilépve egyből az ifjúságiak kapitánya lehet. Erre csak azt válaszolhatom, ha Güttler mondja azt egy gyereknek, hogy menjen át a falon, az átmegy. Karcsinak neve van, hitele, veretes úszómúltja, amiből most kell profitálni, nem, mondjuk, öt év múlva, amikor kevesebben emlékeznek rá” - vélekedett Ruza.
És ha már pozicíók. Az elnökség a 2006-os, budapesti felnőtt Európa-bajnokság szervezőbizottságának "feltöltését” is megkezdte. Mint kiderült, a szervezőbizottság elnöke Gyárfás Tamás lesz, a pénzügyi igazgató Csepi Lajos, az operatív igazgató pedig Ruza József. Most jön a meglepetés: menedzserigazgatónak az Európai Úszóliga (LEN) volt igazgatóját, az olasz Alessandro Sansát szeretnék megnyerni. Ami bizonyos, Sansa az utóbbi években a LEN oldaláról több sikeres Európa-bajnokságot szervezett. Talán nem véletlen, hogy jelenleg is Budapesten tartózkodik (a kocsiját máris ellopták…).
Az elnökségi ülésen a dublini rövid pályás Európa-bajnokság (december 11-14.) is szóba került. Kiss elmondta, a tervek szerint 12-14 versenyzővel mennek az Eb-re. A kapitány kijelentette, a legerősebb csapat megy, ebből a szempontból pedig mindegy, hogy itthon vagy Amerikában tréningezik a válogatottságra jelölt versenyző. Arról is határoztak, hogy november 9. és 22. között edzőtáborba vonulnak a legjobbak, három csoportban Balatonfűzfőn, Hódmezővásárhelyen és Százhalombattán tempóznak. Döntés született a jövő évi felnőtt országos bajnokság időpontjáról és helyszínéről is, ezek szerint Budapesten (július 8-11.) tartják az olimpia főpróbáját.
A legfontosabb hír viszont az, hogy Güttler az ifik kapitányaként folytatja. Ha csak fele anynyira lesz eredményes a parton, mint a vízben volt, már elégedettek lehetünk…

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK