FONTOS


 

Hajrájához ért az úszók vb-felkészülése
------------------------------------------------------------
forrás: , [origo] 2003.06.30
------------------------------------------------------------

A vízilabdás Unicum-nagyhét, benne a hétvégi Világliga-selejtező zárultával hétfőtől a legjobb magyar úszók vették birtokukba a margitszigeti Hajós Alfréd-uszoda nagymedencéjét. Megkezdődött a világbajnoki felkészülés hajrája, Kovács Ágnes, Risztov Éva és válogatott társaik zöme a július 17-i elutazásig itt csiszolja, finomítja a formáját a 20-án kezdődő vb-futamokra.

A vb-keret
Risztov Éva, Kovács Ágnes, Reményi Diána, Nagy Réka, Flaskay Mihály, Güttler Károly, Batházi István, Zubor Attila, Gáspár Zsolt, Horváth Péter, Cseh László, Kerékjártó Tamás, Gyurta Dániel, Bodor Richárd, Bodrogi Viktor, Kolozár Dávid.
Kiss László szövetségi kapitány közlése szerint vannak, akik saját megszokott környezetükben, a klubjuk által használt uszodában dolgoznak továbbra is, a szigetre Kerékjártó Tamással kiegészülve a Bp. Spartacus Turi György mesteredző vezette elitalakulata költözött ki a hátralévő bő két hétre, afféle étkezéses edzőtábor keretében.

"Itt nemcsak a jó munkához kellő nagyszerű környezet biztosított, hanem a pihenés is. Külön köszönet jár az öttusázóknak, akik vb-felkészülésünk finisében a rendelkezésünkre bocsátották a Margitszigeten lévő pihenőszobáikat, így csak aludni járnak haza a válogatottak, s reggeltől estig folyhat a felkészülés. Szerencsére a betegeink is meggyógyultak, velünk van Kovács Ágnes és Batházi István is, remélem, sikerül pótolniuk a kiesést a hátralévő napokban" - mondta a hétfői tábornyitáskor a kapitány.

Glasgow-ban az ifik
Budapest. A székesfehérvári ifjúsági országos bajnokság után kijelölték az ifjúsági Európa-bajnokságon szereplô magyar válogatott keretet. A skóciai Glasgow-ban tizenhat fiatal próbálkozik meg a jó szerepléssel. Kiss László szövetségi kapitány reméli, folytatódik az aranyos hagyomány (a legutóbbi két ifi Eb tizenhárom ma-gyar aranyat hozott), nem tartja elképzelhetetlennek, hogy három-öt Európa-bajnoki címet nyernek a mieink. A csapat ásza a felnôtt vb-n is szereplô Cseh László lehet, aki 100 és 200 méter háton, valamint 400 méter vegyesen is aranyesélyes.
Az ifjúsági Európa-bajnokságra (Glasgow, július 31.–augusztus 3.) utazó magyar csapat
Fiúk. Takács Krisztián (Dunaferr), Cseh László (Bp. Spartacus), Dinya Tamás, Kiss Boldizsár, Madarassy Ádám (mind FTC-Print 17), Horváth Zoltán, Rudolf Roland (mindkettô Jövô SC), Financsek Gábor (Pécsi Tási), Nagy Péter (Rája).
Lányok. Boulsevicz Bea (Római SE), Farkas Mariann (Veszprém), Szalai Boglárka, Szepesi Nikolett (mindkettô Bp. Spartacus), Czakó Andrea (Pécsi Tási), Balogh Vanessa (Jövô SC), Szél Friderika (Szeged)
Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK