FONTOS


 

Velencei-tó átúszás sztárokkal
------------------------------------------------------------
forrás: Fábik Tibor, [origo] 2003.07.07
------------------------------------------------------------

Idén immár negyedik alkalommal kerül sor a Velencei-tó átúszásra. Július 12-én, szombaton Gárdony Sport Beach és Velence Északi-strand között reggel 7.30-tól várják a kitartó jelentkezőket, akik képesnek érzik magukat a 3,6 kilométeres táv leküzdésére.

Az esemény népszerűségét bizonyítja, hogy a résztvevők száma három év alatt megnégyszereződött. A nevezési díj ugyanakkor nem emelkedik, ezúttal is 1000 forintot kell leszurkolni az úszni vágyóknak. Ám aki a versenyre Velencei-tó átúszás 2000 vagy 2001, vagy 2002 feliratú pólóban érkezik, az ingyen úszhat - feltéve, ha hoz magával még egy úszót! A rendezők minden korcsoportban indítanak mezőnyt, mind a nőknél, mind a férfiaknál. Minden induló pólót és névre szóló oklevelet kap ajándékba, a győztesek pedig pénzjutalommal térnek haza.

A tóátúszáson idén sem marad el a sztárparádé. A nőknél az 1998-ban tornában ugrásban Európa-bajnokságot nyert Varga Adrienn, valamint a kick-boksz világbajnok Pesuth Rita is a habokba csobban; a férfiak között pedig indul az 1988-ban öttusában két olimpiai aranyat (egyéni, csapat) nyert Martinek János, és a sportág két másik kiválósága, Madaras Ádám és Kállai Ákos. Martinek immár harmadszor lesz ott a tóátúszás indulói között.

S sztárokkal a parton is lehet találkozni. Velence Északi Strandon az MTV Roadshow szórakoztatja a közönséget Lagzi Lajcsi vezényletével, meghívott vendég Gryllus Dorka. S hogy a hangulat fergeteges legyen, arról Koós János, Anita, Hevesi Tamás, Maksa Zoltán, a Groovehouse és a Neotons gondoskodik.
Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK