FONTOS


 

Ki Olaszországban, ki Spanyolországban kezdi az évet
Magasba tör a válogatott

------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2004.01.07
------------------------------------------------------------

Nincs megállás, nincs pihenés, a szokásos menetrend szerint magaslati edzőtáborozással kezdi az évet a magyar úszóválogatott. Azt már megszokhattuk, hogy ha január, akkor Risztov Éva, Cseh László és a többi spartacusos Olaszországba, Val Senalesbe költözik – most is így tesznek –, ám az idén nemcsak a klasszisok, az utánpótlás is magaslaton készülhet.


Elkészülni, rajt! Gyurta Dániel Spanyolországban kezdi meg a felkészülést az év legfontosabb versenyeire (Fotó: Németh Ferenc)
Mint Kiss László szövetségi kapitány elmondta, a fiatalok – élen Gyurta Dániellel és Verrasztó Dáviddal – Spanyolország felé veszik az irányt, Sierra Nevadában tréningeznek majd január 17-től egészen a hónap végéig.
"Tavaly a barcelonai világbajnokságon kötöttük le a spanyolországi edzőtáborozást, bravúrosnak mondható, hogy sikerült időpontot szereznünk, ugyanis nem túlzás, egymásnak adják a kilincset a különböző válogatottak – mondja a kapitány. – Gyurtáék előtt például a görög válogatott készül majd Sierra Nevadában. A város amúgy kétezer-háromszáz méter magasan található, és egy minden igényt kielégítő, nyolcpályás medence áll majd a válogatott rendelkezésére. Ez a létesítmény Európa legmagasabban fekvő uszodája."
Persze a szintén január 17-től tréningező Risztovék sem járnak rosszul, hiszen Val Senales ugyancsak kedvelt célpont. Az utóbbi időben a német válogatott – Franziska van Almsickkal az élen – is az olaszországi síparadicsomban edzőtáborozott. És még nincs vége az edzőtáborozásoknak, februárban ugyanis a tervek szerint a válogatott egyik fele a napfényes Floridába, a másik pedig a szintén napsugaras Kanári-szigetekre utazik. Gyanítható, az utóbbi két utazást jobban várják a keret tagjai…

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK