FONTOS


 

Jakab Dóra visszavonult, de...
------------------------------------------------------------
forrás: amler, Nemzeti Sport 1999.11.05
------------------------------------------------------------

Jakab Dóra itthon van, miközben társai Cipruson edzőtáboroznak. Egy hete még úgy volt, hogy ő is utazik a meseszép szigetre, ám az indulás előtt egy nappal lemondta az utat.

Jakab Dóra döntött, abbahagyja a versenyszerű úszást.

-- Belefáradtam. Lelkileg adtam fel -- mondta a magyar bajnok gyorsúszó.

+ Egy nappal az indulás előtt. Nem kapkodta el...

-- Tényleg nem. Hónapok óta vívódtam magamban, míg végül erre az elhatározásra jutottam. Nagyon nehéz volt kimondanom a nemet.

+ Muszáj volt?

-- Muszáj! Óriási kő esett le a szívemről, mert nagyon féltem a döntéstől. Kisebb megszakításokkal tizenkét évig úsztam, nehezen szántam rá magam a búcsúra. Éppen egy éve operáltak gerincsérvvel, talán ahhoz vezethető vissza az elhatározásom. Elég volt a sok gyötrődésből.

+ Határozottnak tűnik.

-- Pedig nem vagyok az. Még most sem. Az apukám -- aki nagyon beleszeretett az úszásba -- noszogat is, kérlel, gondoljam át még egyszer a dolgot.

+ Megteszi?

-- Megfelelő motivációt kell találnom hozzá.

+ Az olimpia nem az?

-- De igen, csak ahhoz sokkal jobban kellene úsznom. A műtét után nagyon elmaradtam a korábbi formámtól, úgy érzem, nincs elég lelki erőm ismét belevágni.

+ Mi léphet az úszás helyébe?

-- Most éppen angol- és francia nyelvtanfolyamra járok, egyelőre tehát a tanulás. Aztán majd meglátjuk. Mire Laci bácsiék hazajönnek Ciprusról sok minden eldőlhet. Meglehet, a sok kérlelő szó hatására lelket öntök magamba, és még egyszer megpróbálom. Lehet...
Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

  

 
LINKEK