FONTOS


 

A vb-ötödik sprinter a jövőjét tervezgeti
Zubor edzőnek készül

------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2002.10.24
------------------------------------------------------------

Könnyen előfordulhat, idővel nem a medencében, hanem annak partján találkozhatunk a 100 méter gyorson világbajnoki ötödik Zubor Attilával. Úszósapka helyett papucs, stopper, vezényszavak. Ma még furcsa ... Pedig a váltóval vb-bronzérmes versenyző egyre inkább közelít a tréneri pálya felé, ennek jele, hogy minap a Testnevelési Egyetem Továbbképző Intézetében kezdte meg edzői tanulmányait.


Zubor Attila (képünkön) felkészülését a jövôben Turi György irányítja
- Huszonhét éves vagyok, gondolnom kell a jövőre - mondja Zubor. - Természetesen még évekig a versenyzés lesz a legfontosabb az életemben, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a pályafutásom befejezése után edzőként dolgozzak.
- Zubor Attila úszóedző, szokatlan ...
- Még nekem is, viszont az uszodában nőttem fel, kötődöm a közeghez, és ami a legfontosabb, az edzői pálya is érdekel.
- Az edzői vonalat most hagyjuk, főleg, hogy közeledik a decemberi németországi rövid pályás Európa-bajnokság.
- Még sohasem indultam huszonöt méteres világversenyen, éppen ezért van bennem némi bizonytalanság. A rövid pályás versenyeken a rajt és a fordulók sokkal hangsúlyosabbak, nem árt tehát gyakorolni.
- Ha már gyakorlás, megviselte, hogy az Olaszországban élő Gyertyánffy Tamás nem tud önnel dolgozni a továbbiakban?
- Megviselt, de mit lehet tenni. Tamás Descenzanóból Imolába költözött, ott viszont sajnos már nem tud foglalkozni velem és Horváth Péterrel. Az én esetem egyszerűbb, hiszen a Bp. Spartacus versenyzője vagyok és eddig is a Kőér utcai uszodában edzettem, ha nem voltam kint Descenzanóban. Most mindig ott fogok, méghozzá Turi György segítségével, aki számomra garancia a sikerre. Tamással abban maradtunk, hogy ha igénylem, akkor néhány napra kirohanok hozzá, és megnézni a technikámat. Mégiscsak ő volt az edzőm az elmúlt két évben.
- Korábban dolgozott Széchy Tamással, később Gyertyánffyval, most pedig Turival. Ennél jobb előtanulmány nem is kell az edzői pályához ...
- Volt kiktől tanulnom, és remélem, lesz kiknek átadnom a tapasztaltakat ...

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Zubor Attila