FONTOS


 

Varga Tamás is Kemény Dénes vb-keretében
Start Barcelona jegyében

------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.06.19
------------------------------------------------------------

A röpke pihenőnek vége, a hét végén befejeződött szlovéniai Európa-bajnokságról bronzéremmel hazatérő férfi-, illetve ezüstöt hozó női válogatottunk csütörtökön megkezdi közvetlen felkészülését az év fő eseményére, a barcelonai világbajnokságra (július 13-27.).


Varga Tamás visszakerült a keretbe (fotó: Meggyesi Bálint)
Az urak a szokásos metódus szerint a Margitszigeten találkoznak, ahol Kemény Dénes irányításával napi két edzés szerepel a programban - egészen keddig, amikor is az Unicum-hét elnevezést kapó sorozatban előbb egy barátságos, kétnapos minitornán, majd péntek-szombat-vasárnap a Világligában mérkőznek meg ellenfeleikkel. A keretben egy kivételével azokat a játékosokat találjuk, akik a kontinensviadal előtt együtt tréningeztek, azaz a kranji tizenöthöz csatlakozik a Jászberényi Gábor, Székely Bulcsú, Bárány Attila, Varga Dániel, Szívós Márton, Vindisch Ferenc hatos - no meg az említett kivétel. Ô lenne a válogatott sapkát a fukuokai vb-n legutóbb magára húzó angyalföldi "Mr. Ôserő”, a nagyszerű képességekkel megáldott Varga Tamás.

Férfi vb-keret
Kapusok: Jászberényi Gábor (ZF Hungária Egri VK), Kovács Zoltán (Domino-BHSE), Szécsi Zoltán (BVSC-Brendon). Mezônyjátékosok: Bárány Attila, Biros Péter, Fodor Rajmund, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Szívós Márton, Vári Attila (valemennyien Domino-BHSE), Kásás Tamás, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Steinmetz Barnabás, Varga Dániel, Varga Tamás, Varga II Zsolt, Vindisch Ferenc (Vasas-Plaket-Euroleasing), Katonás Gergô, Székely Bulcsú (FTC-VMAX), Benedek Tibor (Pro Recco, olasz), Kiss Csaba (CN Sabadell, spanyol). A válogatottal készül: Gergely István (Domino-BHSE, kapus)
Nôi vb-keret
Kapusok: Horváth Patrícia (Vasas-Hungaro-Kábel), Tóth II Andrea (Kecskeméti Villanó Fókák), Sós Ildikó (Dunaújvárosi Fôiskola). Mezônyjátékosok: Benkô Tímea, Primász Ágnes, Sipos Edit, Tiba Zsuzsanna, Valkay Ágnes, Zantleitner Krisztina (Dunaújvárosi Fôiskola), Györe Anett, Kisteleki Dóra, Tóth Andrea (BVSC-Felina), Szremkó Krisztina (Carnex-Szentesi VK), Drávucz Rita, Stieber Mercédesz (Orizzonte Catania, olasz), Valkay Erzsébet (Palermo, olasz), Gyôri Eszter, Pelle Anikó (USC, amerikai)
"Hogyhogy csak most, az Európa-bajnokság után hívta meg a Vasas pólósát?” - tettük fel a kérdést a kapitánynak, aki így válaszolt: "Egyrészt indokolatlannak láttam, hogy változtassak a tavalyi kereten, amellyel beindult a szekér, amellyel harmincból huszonhat mérkőzést nyertünk, másrészt Tamás a számára rövidre szabott szezon alatt nem nyújtott olyan teljesítményt, ami alapján meghívót kellett volna küldenem neki.”
"Akkor hogyhogy most postázta azt?” - adódik a következő felvetés, melyre Kemény Dénes ekképp reflektált: "Összességében jól játszott a csapat az Európa-bajnokságon, ám hiányzott az a plusz, ami ahhoz kellett volna, hogy előkelőbb helyen végezzünk. Talán ennek a megtestesítője lehet Varga Tamás. Úgy döntöttem, ő is megkapja a lehetőséget, három hete lesz arra, hogy meggyőzzön, vele jobbak lehetünk.”
A kiváló játékos tehát csatlakozik a válogatotthoz, és ha legjobb formáját nyújtja (hiszen nagyon tud ő vízilabdázni!), bizonyosan csak erősödhet vele az amúgy sem gyenge együttes. Erősödhetne a Domino egyesével, a honosításra váró Gergely Istvánnal is, aki bízik abban, már nem kell sokat várnia a papírokra. A szakvezető továbbra is számol a fiatalemberrel, és kereten kívüli játékosként teszteli a többiekkel. Amint végre rendeződik Gergely ügye, máris hivatalosan a keret tagjává, akár világversenyen is számításba vehető kapussá válhat.
A hölgyek - csakúgy mint két esztendeje - Sinkó Andrea irányításával vetik munkába magukat az Eb után, fitneszprogrammal regenerálódnak. A kapitány Faragó Tamás segítőjével, Györe Lajossal a jövő héten veszi a maga kezébe az irányítást.

Férfi válogatott
Női válogatott
Kovács Ágnes
Vizes vb, Barcelona 2003
VERSENY

LINKEK

  Barcelona 2003