FONTOS


 

Három magyar a barcelonai világbajnokságon
Athéni kvótáért ugranak

------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2003.07.03
------------------------------------------------------------

Eldőlt, három magyar műugró lesz ott a július 13-án, Barcelonában rajtoló világbajnokságon. A miniegyüttes megegyezik a tavalyi, berlini Eb-n járt küldöttséggel, amely két ezüstérmet is nyert (Lengyel Imre toronyból lett második és ezüstöt nyert a Lengyel, Hajnal András toronyugró páros is).

Benyák András szövetségi kapitány szerint a legfontosabb, hogy Lengyel, Hajnal és a csapat harmadik tagja, Barta Nóra is kvalifikálja magát az athéni olimpiára. Ehhez Bartának 3 méteren kell bejutni a 12-es döntőbe, Lengyelnek 3 méteren vagy toronyból kell fináléba kerülnie, és Hajnal is akkor jut Athénig, ha bekerül a torony döntőjébe (az 1 méter nem olimpiai szám). Az Eb-ezüstérmes magyar párosnak az olimpiai kvalifikációhoz dobogón kellene végeznie.

"Szerencsére nyugodt felkészülés után vagyunk. Ehhez kellett, hogy Dala Tamás, a Nemzeti Sportuszodák igazgatója mindent megtegyen azért, hogy a Margitszigeten megfelelő körülmények között dolgozhassunk – elkészült például a páros háromméteres állvány is – és az anyagi háttér is megnyugtató, ez pedig elnökünknek, Vereczkei Zoltánnak köszönhető. A vébéről szólva: a kvalifikáció a legfontosabb, ugyanakkor nem titkolom, akár egy érem is benne van a küldöttségben. Tavaly, a berlini Eb-n 1958 óta a legjobb magyar szereplést szállította a csapat, magas tehát a mérce, ám megpróbálunk megfelelni a követelményeknek.” – összegzett Benyák.
Férfi válogatott
Női válogatott
Kovács Ágnes
Vizes vb, Barcelona 2003
VERSENY

LINKEK

  Barcelona 2003