FONTOS


 

Hétfő délelőtt a horvátokkal kezdenek
Tréningek nagy zűrzavara

------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.07.14
------------------------------------------------------------

Már tréningezni sem tréningezhet nyugodtan az ember… Férfiválogatottunk a horvátok ellen készült, azaz egy ideig készült volna a világbajnokságra felhúzott CN Barcelona uszodában még szombat késő este - ha hagyják.


Molnár Tamásra fôszerep várhat a horvátok elleni sorsdöntô találkozón (fotó: Árvai Károly)
Sokáig nem hagyták. Nem, hiszen a rendkívül akkurátus szervezők az akkreditációs kártya hiányában nem akarták mindezt engedélyezni, a morcos tekintetek és a kemény szavak szükségeltettek a jobb belátásra bírás műfajában.
Megmosolyogtató, mondhatnánk, de ebben a zűrzavarban egyelőre sehogyan sem nem áll rá a szánk. Miután egy létesítményben rendezik a férfi- és női meccseket (igaz, váltott napokon), a kétszer tizenhat csapat edzését a meccshelyszínen képtelenség megoldani. Uszodákban persze nincs hiány, csak beosztásban…
Lasszóval sem találni olyan szervezőt, aki pontosan meg tudná mondani, ki hol gyakorolhat, jobb híján marad a mobiltelefonos összeköttetés (hívás Barcelonából Barcelonába Magyarországon keresztül…), amely mint vasárnap kora délután bebizonyosodott, közel sem jelent megoldást a problémákra. A szövetség főtitkárától, Jakab Zoltántól (akit szombat este úgy tessékeltek ki az akkreditációs központból, mondván, lejárt a munkaidő, jöjjön másnap - jött is, látott is, és győzött is, azaz hurrá, megvan a két pólóstársulat kártyája…!) ugyan azt az információt kapjuk, 13.30-kor a Sant Andreu uszodában edzenek Kemény Dénes kiválasztottjai, gyorsan be a metróba, átszállásal, fél óra zötykölődéssel, tízperces kérdezősködéssel és még ugyanennyi sétával meg is található a helyszín, az apró bökkenő csak az, hogy edzés helyett mérkőzésekbe csöppenünk: szó, mi szó, a mezei pingpongosok lelkesen ütögették a kaucsuklabdát. Az uszodát zárva találtuk… Este aztán kiderül, az amerikaiak társaságában jártak itt a mieink, de a csukott kapuk, rácsok miatt elvitték őket egy másik medencéhez.
De hogy a vízilabda is szóba kerüljön: mint megtudtuk (tudják, a mobilok segítenek), mindenki a fedélzeten, a tizenhárom játékos egytől egyig egészségesen és bizakodva várja a horvátok elleni hétfői összecsapást, amely minden bizonnyal a csoportelsőség kérdését hivatott eldönteni. "Nemcsak a kieséses rendszer során, hanem rögvest az első napon topon kell lennünk, csak a köztes állapotban engedhetünk egy keveset a gyeplőn” - magyarázta Kemény Dénes, aki csapatával az Európa-bajnoki elődöntőért készül visszavágni a félelmetes centerkettőssel, a Hinic, Szmodlaka duóval rohamozó riválisának. Óriási szerep hárul majd tehát a Steinmetz Barna, Vári Attila, Varga Tamás trióra, ha ők jól jönnek ki a középcsatárok elleni harcból, nagy baj már nem történhet.
És hogy mikor kezdenek az urak? Az egy héttel ezelőtti programváltozás szerint 16 órakor, ám néhány helyi információ szerint a 15.45-ös start sem volt elképzelhetetlen. Vasárnap estére aztán kiderült, a FINA hivatalos honlapja "nyert” amely 10.45-re jelölte 0a HUN-CRO összecsapást… Minderről szerencsére Kemény Dénesnek is szóltak, aki persze így sem repült örömében, hiszen a délutáni kezdésre hangoltak.

Férfi válogatott
Női válogatott
Kovács Ágnes
Vizes vb, Barcelona 2003
VERSENY

LINKEK

  Barcelona 2003