FONTOS


 

Vízcseppek
------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.07.16
------------------------------------------------------------

MEZTELEN ÜZENET BECKHAMNEK. Nem mindennapi cselekedettel hívta fel magára a figyelmet a spanyol szinkronúszó-válogatott. Az amúgy felettébb csinos tíz hölgy a bulvárlapok nagy örömére teljesen meztelenül állt össze egy igen erotikus fotóra, és mellékelt is mellé egy sejtelmes, többértelmű üzenetet, miszerint: "Két percig sem bírnál velünk, David Beckham!” Szó mi szó, ha máshogy nem megy, valahogy mégiscsak a média figyelmének középpontjába kell kerülni…

TAROL A TOUR. Vizes világbajnokság ide vagy oda, a keddi spanyol, valamint a helyi katalán lapok sportrovatában kivétel nélkül megelőzi Jesus Rollánék győzelemmel történő bemutatkozását a Tour de France kerékpárversenyén bukott kedvenc, Joseba Beloki, valamint a Barcelonával a hírek szerint anyagi okok miatt szakító futballista, Patrick Kluivert híre. A sportágak közötti spanyol népszerűségi listát jól mutatja, hogy amíg az úszók, a pólósok, a műugrók átlagban két-három oldalt kapnak a sajtóban, addig a Tourról ennek a terjedelemnek a háromszorosában számolnak be a lapok. Még a mértékadó, híres El Pais címoldalán is Beloki bukását boncolgatják.

FRANCIAÁGYBAN. Az összeszoktatás célzatával kétágyas szobákban helyezték el a pólóbírókat. Ezzel még nem is lenne bajuk. Az viszont már nincs igazán az ínyükre, hogy a pároknak franciaágyban, egymás mellett kell álomra hajtani a fejüket. Kinek ez, kinek az a rigolyája (csak halkan jegyezzük meg: aki játékvezetésre adja a fejét, az már önmagában a rigolya egyik érdekes fajtája…), mint mondják, feszengve aligha tudják magukat kipihenni. A német sípmester persze nem ismeri ezt a kifejezést, valódi énjét adja, aminek honfitársunk, Juhász György látja a kárát. Engedelmükkel eltekintenék a germán szobatársnak néhány jellemző momentumától, az iszik, dohányzik és sokat böfög jelzők is árulkodó jellegűek az év bírójának választott Juhász hányattatásairól. Nem csoda, hogy visszasírja a két évvel ezelőtti fukuokai vb-t (a szervezetlenséget látva nem csak ő, tegyük is gyorsan hozzá…), amikor is Kosztolánczy Györggyel lakott egy szobában. Éppen ezért helyt adhatunk az egykori kollégához intézett üzenetének, miszerint: "Jó volt veled, Koszti!”

REKORDLÉTSZÁM. A legfrissebb adatok szerint ez a világbajnokság megelőzte a két évvel ezelőttit, legalábbis a résztvevők létszámát illetően (a szervezettséget tekintve viszont fényévnyire van a fukuokai vb-től…) Amíg Japánban1498 versenyző lépett színre, addig Barcelonában a legfrisebb adatok alapján 2077-en próbálják ki tudásukat. Természetesen toronymagasan az úszók vannak a legtöbben (szám szerint 1065-en), őket követik a pólósok (435), a műúszók (248), a műugrók (204), valamint a hosszútávúszók (125).
Férfi válogatott
Női válogatott
Kovács Ágnes
Vizes vb, Barcelona 2003
VERSENY

LINKEK

  Barcelona 2003