FONTOS


 

Faragó Tamás csapata az oroszokkal vív – várhatóan rendkívül éles csatát – a négy közé jutásért
Folytatódjék a sikersorozat!

------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.07.21
------------------------------------------------------------

A sorozat ezúttal végre megszakad, hajtogatják az oroszok. Ez a sorozat még hosszú-hosszú ideig sorozat marad, kontráznak a mieink.

Egyszóval a hétfő éjszakai negyeddöntő (nem, nem elírás: 21.45-kor keződik majd a parti!) mérkőző felei biztosak abban, hogy szerdán az elődöntőben folytathatják útjukat.

2001., Európa-bajnoki elődöntő: Magyarország-Oroszország 7-6

2002., Világkupa-elődöntő: Magyarország-Oroszország 8-6

2003., Európa-bajnoki elődöntő: Magyarország-Oroszország 7-6


Sós Ildikó ígéri, hogy az oroszok elleni negyeddöntôre felszívja magát, és jól fog védeni (Fotók: Németh Ferenc)
Háromból három. Egyik sem volt egyszerű, egyik sem volt szenvedéstől mentes, egyik sem volt laza csuklómozdulat, de mindhárom után lányaink jöhettek ki mosolyogva a vízből.
"Jó csapat az orosz, kiszámíthatatlan, Konukh és Turova révén két klasszissal is rendelkezik. A múlt nem érdekel, akkor sem ha kétségtelenül szép, a lényeg, hogy újra legyőzzük őket. A négyből négy mégis csak hízelgőbb…” - elmélkedett Faragó Tamás, aki vasárnap délután láss csodát (eleddig, a szervezők jóvoltából ez nem volt természetes), a meccsek helyszínéül szolgáló medencében mozgathatta meg csapatát.
"Végre, itt is készülhettünk - sóhajtott egyet Sós Ildikó. Kapusunk eddigi teljesítményét szóba sem hozva, magától gyakorolt önkritikát ("Olyan nagy hibáim szerintem a félpályás olasz gólon kívül nem voltak, ám kétségtelen, nem védtem csúcsformában”), dicsérte egy kicsit az őt helyettesítő Horváth Patríciát ("Ügyes volt Pati”), majd határozottan kijelentette, mostantól nincs kegyelem a lövőknek ("Felszívtam magam, rendben vagyok, jól fog menni!”). Az egyetlen aggasztó jel a könyöke lehetne, hiszen a Sant Jordiban megtartott szombati edzésen kapuk híján padok között repkedett, és a teljes intenzitásból végrehajtott ugrálások közben nem egyszer ütötte meg magát. "Fáj egy kicsit, de a vízben nem fog érdekelni, eszembe sem jut majd. Nehéz meccs lesz, de muszáj nyernünk, és én tudom, képesek is vagyunk erre. Nem lesz könnyű, de megcsináljuk!”
Az olaszoknak és nagy meglepetésre a hazaiaknak is van esélyük a legjobbak közé kerülni, hiszen sikerrel vették az előttük tornyosuló akadályt. A közel háromezer főnyi szurkolótábor nagy örömére Vallés vezérletével 2-2-ről 8-2-re lépett meg a németek ellen Spanyolország válogatottja, és voltaképpen könnyedén jutott tovább. A világbajnoki cím védőjének elvben nehezebb dolga volt, ám Formiconi tanítványai a második negyed remeklésének köszönhetően kiejtették az így csak a 9-12. helyért küzdő, láthatóan megviselt idegállapotban lévő, az előző kapitánnyal sokkal jobban szereplő görögöket. Lehet, a férfiak után a nők is megfúrják Iosifidisz mestert?

Vizes menü

Nők

Július 21. (hétfő):
A 15. helyért: Nagy-Britannia-Franciaország, 9.30. A 13. helyért: Venezuela-Kazahsztán, 10.45. A 9-12. helyért: Japán-Németország, 12. Brazília-Görögország 13.15. Negyeddöntő: Egyesült Államok-Ausztrália, 15.30. Hollandia-Olaszország, 16.45. Spanyolország-Kanada, 20.30. Magyarország-Oroszország, 21.45

Nők: esélyeshez méltó továbblépések
------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.07.20
------------------------------------------------------------

A várakozásoknak megfelelően nem jelentett akadályt az ausztráloknak és az oroszoknak a középdöntőbeli ellenfél - voltaképpen mindketten edzettek egy jót szombat délelőtt.

Nők

A 13-16. helyért:
Venezuela-Nagy-Britannia 6-5, Kazahsztán-Franciaország 9-4

Középdöntő, a nyolc közé jutásért:

Ausztrália-Japán 12-1 (3-1, 4-0, 2-0, 3-0). Gólszerzők: Byram 2, Cuffe 2, Castle 2, Stuhmcke 2, R. Rippon, Smith, Gynther, M. Rippon, ill. Kakoshi.

Oroszország-Brazília 12-2 (4-0, 2-1, 3-1, 3-0). G: Turova 3, Konukh 2, Szmurova 2, Sepelina, Zubkova, Shisova, Bogdanova, Jajna, ill. Pedrosa 2

Spanyolország-Németország 9-6

Olaszország-Görögország 8-5

Férfi válogatott
Női válogatott
Kovács Ágnes
Vizes vb, Barcelona 2003
VERSENY

LINKEK

  Barcelona 2003