FONTOS


 

Vízcseppek
------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.07.21
------------------------------------------------------------

SZÁNTÓ MAGYAR CSÚCSA. Habár a vízben nem, a parton mindenképpen született egy magyar csúcs. Jobban mondva: TeleSport-rekord. Az úszódöntőket ugyanis a mindössze 21(!) éves Szántó Dávid közvetíti a Sant Jordiból. A villámkarrier három éve kezdődött, akkor még ő is úszott a Bp. Honvédban. Az országos bajnokságon debütált, délelőtt a medencében tempózott, délután pedig mikrofont ragadott. A vízben nem ért el kiemelkedő eredményeket – bajnoki váltóbronzérem a legjobbja – a riporterállásban viszont sokkal jobban megy neki. Vitray Tamás "találta ki” főszereplőnket, akinek amúgy a testvére, Szántó Szintia jelenleg is a Honvéd sapkájában úszik. A fehérvári országos bajnokságon élő adásban a következőképpen oldotta meg a fura helyzetet: "És egy jól csengő név, Szántó Szintia, aki történetesen a húgom…”

ANDRIAMANJATOARIMANANA: NEVET NE MONDJ! Hálásak lehetnek a riporterek, hogy a madagaszkári Andriamanjatoarimanana nem tartozik a világklasszisok közé, belegondolni is rossz, mi lenne, ha tíz másodpercenként kellene emlegetni a nevét. Nos, mindenki megnyugodhat, Andriamanjatoarimanana kifejezetten gyengén szerepel a barcelonai világbajnokságon.

DOPPINGOLÓ KANADAI PÓLÓS. Pozitív doppingmintát produkált a kanadai férfi pólócsapat játékosa, Andrey Sevcov. Az orosz származású játékost a lejátszott Kanada–Románia mérkőzés után ellenőrizték. Úgy tudni, cannabisszármazékot találtak Sevcov szervezetében, akit szigorú dorgálásban részesített a Nemzetközi Úszószövetség (FINA). Nem elírás, az eltiltás szóba sem került…

VESZÉLYES KILINCS. Már ruhát szárítani sem tud nyugodtan az ember a Hotel Ramblasban. Pelle Anikó gondolta úgy, a tréning után kiteszi szobája erkélyére a vizes holmiját, mégiscsak a napon hamarabb megszárad. Átlövőnk azonban pórul járt: alighogy kilépett, jobb lábára esett az ajtó antik, úgy ötkilós rézkilincse, nem kis sebet okozva ezzel. "Himalája nőtt a lábamra…” – érzékeltette a duzzanat nagyságát az Amerikában júniusban sikeresen diplomázó hölgy, aki reméli, sebe nem akadályozza majd a játékban. A csapat doktora, Gábor Antal gyorsan kezelésbe vette, mint mondta: "A hétfői negyeddöntőre szépen rendbe tesszük”. Aztán mosolyogva gyorsan hozzátette: "Az erkélyre viszont mostantól csak felügyelet mellett mehetnek a lányok!”

BECKHAMNEK IS BIZONYÍTOTTAK. Nem csak meztelenkedni tudnak… Mint beszámoltunk róla, a spanyol szinkronúszó-válogatott összeállt egy közös, ruha nélküli fotóra, és mellékelt is mellé egy üzenetet: "Két percig sem bírnál velünk, David Beckham!” A figyelemfelkeltő akció után a legtöbben azt gondolták, a dekoratív lányoknak másként úgy sincs esélyük a média középpontjába kerülni a vb-n – nos, alaposan rácáfoltak erre. Egész Spanyolország őket ünnepli ugyanis a szabad kombinációban megszerzett ezüstöt követően, a lapok címoldalain öles betűkkel hirdetik sikereiket, mint egyikük írta: "Még Beckhamnek is bizonyítottak…” Az angolt állítólag hidegen hagyja a történet…
Férfi válogatott
Női válogatott
Kovács Ágnes
Vizes vb, Barcelona 2003
VERSENY

LINKEK

  Barcelona 2003