FONTOS


 

Vízcseppek
------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.07.23
------------------------------------------------------------

ESPOSITO: SZEMÜVEGES BETLI! Nagyot bukott a franciák legfőbb favoritja, Franck Esposito, a 200 méteres pillangóúszás Európa-csúcstartója még az elődöntőbe sem került be, a 27. (!) helyen végzett a selejtezőben. Utóbb kiderült, nem formahanyatlásról van szó, mint elmondta, ötven méter megtétele után leesett az úszószemüvege, ez pedig olyannyira megzavarta, hogy teljesen szétesett a mozgása.

HÁTÚSZÓBÓL PILLANGÓS VILÁGBAJNOK. Matt Welsh. Hétfőn délutánig a világ egyik legjobb hátúszójaként tiszteltük az ausztrált (100 háton itt is ezüstöt nyert). Hétfőn este Barcelonában azonban olyat tett, amiről még nagyon sokáig fognak beszélni. Ötven pillangón világcsúccsal lett világbajnok. Pedig pillangón csak kirándult, annak is örült, hogy egyáltalán bekerült a döntőbe. Bekerült, a nyolcas pályára, hogy aztán Czene-módra meglepje a középen viaskodó Huegill, Crocker kettőst. "Nem hiszem el, hogy én nyertem, nem hiszem el, hogy világcsúcstartó vagyok. Mondja, mikor fognak felébreszteni?” – hitetlenkedett a döntő után. Idővel csak megszokja…

ÁGH AZ ÚSZÓ SZAKBIZOTTSÁGBAN. Ülést tartott Barcelonában a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) úszó szakbizottsága. Az összejövetelen arról is döntöttek, hogy a volt válogatott úszó, Ágh Norbert lett az úszószekció felügyelőbizottságának vezetője.
Férfi válogatott
Női válogatott
Kovács Ágnes
Vizes vb, Barcelona 2003
VERSENY

LINKEK

  Barcelona 2003