FONTOS


 

Vízcseppek
------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.07.25
------------------------------------------------------------

NYOLCÉVES MELLÚSZÓ. Bármennyire is furcsa, nem a mindössze tizennégy éves Gyurta Dániel volt a férfi 200 méteres mellúszás selejtezőjének legfiatalabb tagja. A magyar tehetség csak a második a tinik sorában, az első helyet – de csak ebben a kategóriában – a brunei Omar Jasim vitte el. Nem elírás, nyolc- (!) évesen lehetett ott a szerdai előfutamban. Hogy kétszáz mellen mennyit tud, láthattuk, az utolsók egyike lett volna, ha éppenséggel ki nem zárják szabálytalan forduló miatt.

NEM MEGY A SVÉDEKNEK. Nem megy a svédeknek Barcelonában, eddig egyetlen érmet sem nyertek az északiak. Habár az Európa-bajnokságokon (főleg rövid pályán) meghatározóak, a vb-n egyelőre kínos helyzetben vannak. Szerdán sem volt másképp, a férfi 100 méteres gyorsúszás selejtezőjében mind a két svéd, Frölander és Nystrand is búcsúzott. Pedig Frölander hosszú évek óta ott van az elitben, most azonban csak huszadik lett.

BARCA KONTRA REAL. Elég csak kinyitni a barcelonai kiadású sportlapot, a Mundo Deportivót, máris kiderül: micsoda ellentét feszül a Barcelona és a Real Madrid labdarúgócsapata között. A katalán újság a minap csaknem húsz oldalon foglalkozott azzal, hogy a brazil Ronaldinho magára öltötte a Barca mezét. A madridi Realról viszont csak néhány sort írtak. Minek, hiszen csak a világ legjobb csapata…
Férfi válogatott
Női válogatott
Kovács Ágnes
Vizes vb, Barcelona 2003
VERSENY

LINKEK

  Barcelona 2003