FONTOS


 

Kidobták az úszócsapatból a világcsúcstartót
------------------------------------------------------------
forrás: , [origo] 2003.07.10
------------------------------------------------------------

Meglepetésre nem áll startkőre Barcelonában az úszó-világbajnokságon Roman Szludnov, a 100 méteres mellúszás címvédő világcsúcstartója. Az ok igen egyszerű: az Orosz Úszó Szövetség úgy véli, a klasszis nincs jó formában.

Az Orosz Úszó Szövetség döntése értelmében nem indulhat a barcelonai világbajnokságon a 100 méteres mellúszás világcsúcstartója, Roman Szludnov. A klasszis sportoló eddig az egyetlen, aki a távot egy percen belül tudta teljesíteni (59.94).

Szludnov már haza is utazott szibériai szülővárosába, Omszkba. A hivatalos verzió szerint az úszó nincs olyan formában, hogy eséllyel szállhatna harcba a világbajnoki érmekért. Az orosz bajnokságon csupán az ötödik helyet érte el, s időeredménye is jócskán elmaradt rekordjától (1:04.07). Szludnovot korábban meggyanúsították, hogy tiltott szereket használ, mivel komoly világversenyen nem ért el eredményt. Az úszó erre válaszul kiváló eredménnyel nyerte meg a 2001-es fukuokai vb 100 méteres versenyszámát, az ötvenes távon pedig ezüstérmet szerzett.
Férfi válogatott
Női válogatott
Kovács Ágnes
Vizes vb, Barcelona 2003
VERSENY

LINKEK

  Barcelona 2003