FONTOS


 

Ezer őrjöngő szurkoló fogadta a repülőtéren az aranyérmes magyar vízilabdázókat
------------------------------------------------------------
forrás: , Színes mai lap 2003.07.28
------------------------------------------------------------

A magyar férfi vízilabda-válogatott túltett a Manchester Uniteden. Tavaly a világhírű angol labdarúgó- csapatot sem várták annyian, mint tegnap délelőtt pólósainkat. Ez így természetes, hiszen a magyar együttes harminc év után szerzett újra vb-aranyérmet.

A másodikat. Kemény Dénes szövetségi kapitány csapata a 2000-es sydneyi olimpia bajnoki cím után bebizonyította: újra a sportág egyeduralkodója.

A Ferihegyi repülőtéren ezer szurkoló várta Kásás Tamásékat. A gép késett, de ez sem szegte a szurkolók kedvét. Aki később érkezett, nem téveszthette el az irányt, a magyar zászlók és a „Ria, ria Hungária!” kiáltások jelezték a helyes utat. Hogy gyorsabban teljenek a percek, a várakozók elemezték az olaszok elleni döntő eseményeit. Madaras szenzációs bombáit, Szécsi kapus parádéit, Kiss Gergő mindent eldöntő négyméteresét.

Sokan említették, szeretnék, ha egyszer a magyar labdarúgó-válogatott vagy valamelyik klubcsapatunk hasonló sikert érne el. Ettől egyelőre fényévekre vagyunk. A tömegben a hozzátartozók is ott voltak. Benedek Miklós színművész és felesége rutinosan a terminál bejáratán kívül várták fiukat, Tibort.

– A vb valamennyi mérkőzését megnéztem – mondta Benedek Miklós. – Annak ellenére, hogy a fiúk az elmúlt három évben nem nyertek sem Eb-t, sem vb-t, látható volt, ők a legjobbak. Különben az sem jó, ha mindig elsők, még véletlenül gyanús lenne valakinek... Tiborral az elmúlt két hétben nem sokat beszéltünk, ilyenkor kizárja a külvilágot, csak a meccsekre koncentrál.

Steinmetz János nem szerepelt az 1973-as vb döntőben, de ott volt Belgrádban. Azóta nem sikerült a magyar válogatottnak vb-t nyerni. Most megtört a jég, s ebben nagy szerepe volt Steinmetz János nagyobbik fiának, Barnabásnak is.

– Az 1973-as vb-győztesek neve ott díszeleg a Nemzeti Sportuszoda falán. Végre újabb márványtábla kerül ugyanoda. Ez a válogatott óriási sikereket ért el. Hosszú idő után nyert egy Eb-t, 24 év után olimpiát, 30 év után világbajnokságot. Most már csak egy győzelemmel adósak, de ezért a kisebbik fiamék, Ádámék a felelősek. Egy hónap múlva a főiskolai vb-címet is így szeretném ünnepelni – mondta a könnyeivel küszködő Steinmetz-papa.

Fél egy körül befutottak a világbajnokok. A csapatot a kiváló kapitány, Kemény Dénes vezette. Két fia hatalmas magyar zászlóval borult a nyakába. Érthető, hogy a kapitány és az őt követő Madaras Norbert is sírva fakadt. Le a kalappal a fiúk előtt, a fárasztó nap után is készségesen osztogatták az aláírást.

Reményeink szerint jövőre, az athéni olimpiáról hazatérve is ugyanilyen aranyos fogadtatásban lesz részük.

Csöndes atyai öröm
------------------------------------------------------------
forrás: , Színes mai lap 2003.07.31
------------------------------------------------------------

Rengetegen köszöntötték a világbajnok magyar férfi vízilabda-válogatottat. Kemény Ferenc, szövetségi kapitányunk, Kemény Dénes édesapja nem ment ki fia elé a Ferihegyi repülőtérre. Ilyenkor az ünneplőké a főszerep, magyarázza Kemény Ferenc. A családnak lesz rá ideje, hogy elbeszélgessenek a remek sikerről.

Férfi válogatott
Női válogatott
Kovács Ágnes
Vizes vb, Barcelona 2003
VERSENY

LINKEK

  Barcelona 2003