FONTOS


 

Vízilabda Eb 1999
Pezsgőfürdő, rezesbanda várta a pólós aranyfiúkat
A döntő hőse, Biros Péter ma már Rijekába utazik



Rezesbanda, rengeteg pezsgő, terített asztal sok-sok pogácsával és több száz önfeledten ünneplő, éneklő, zászlókat lengető szurkoló. Mindez tegnap délután törént a Ferihegyi repülőtéren. Az Európa-bajnok magyar vízilabda-válogatottat várták.

Néhány utas meglepetten lépett ki a várócsarnokba, évekig mesélik majd odahaza, hogy ebben az országban így fogadják az idegeneket, pedig mindez az aranyos pólósokért történt. Fehér Miklós, a Régi Sipos tulajdonosa, a pólósok nagy barátja évek óta szervezi az aranyérmesek fogadását. Ezúttal a pénzügyőrzenekart szerződtette és szolgáltatta a büfét az érkező aranyosoknak.

A rezesbanda tamburmajora, Vaszlik Kálmán elmondta, hogy a fő szám az Újra itt van a nagy csapat lesz. Román Károly pisztonos végigizgulta a döntőt, legszebben Biros Péternek fújja majd a nótákat. A szurkolók Gyertek ki! skandálással sürgették a pólósokat, miközben a zenekar lelkesen fújta az indulókat.

A sok váró között természetesen edzők, hozzátartozók is voltak. Molnár Tamás édesanyja elmondta, hogy otthon mákos bejglivel várják a döntő gólokat lövő centert. Dömötör Zoltán egykori olimpiai bajnokunk, a KSI vízilabdásainak főnöke büszkén mondta, hogy 6 játékos volt egykor sportiskolás.


Märtz Tamás nem győzte fogadni a gratulációkat
Aztán megérkeztek a játékosok. A döntő főszereplője Biros Péter volt. "Remélem, nem haragszanak meg rám a horvátok, mert ma már utazom új klubomhoz Rijekába. A meccs alatt semmi feszültség nem volt bennem, viszont arra nem számítottam, hogy egy világverseny döntőjében nekem öt gólt sikerül lőnöm. EB-újonc voltam, de most kivételesen az ilyenkor szokásos avatás elmaradt. Gyorsan el kell búcsúznom a barátnőmtől is, aki egyelőre itthon marad, így a reptérről kedvenc helyünkre, a Sir Lancelot étterembe megyünk és középkori ételeket eszünk majd, de nem mondok le a rakott kelkáposztáról."

A látványos gólokat szerző Märtz Tamás elmondta, hogy a döntő utolsó másodpercein nem volt a vízben, egy pezsgőt szorongatott a kezében, már az ünneplésre készülve. Most a vámon már hallották kintről a szurkolók ünneplését és ez nagyon jólesett valamennyiüknek. Tóth Frank arról beszélt, hogy a szurkolókkal együtt éjszaka felvonultak a firenzei Dóm-téren, majd hajnalig egy diszkóban folytatták.


Kósz Zoltánt, a csapatkapitányt kisfia, bence is várta a repülőtéren
Varga Zsolt, a zágrábi csapat centere őszintén elmondta, hogy nehéz volt horvát barátai, játékostársai ellen játszani. Vári Attila mindenkit megnyugtatott, hogy sérült ujja gyógyul. Kiss Gergelyt menyasszonya, Valkay Anna várta. Hamarosan egybekelnek, aztán irány Nápoly. Kósz Zoltán csapatkapitányunk kisfia azonnal a régen látott apuka karjaiba mászott. "Sajnos, nem volt időm, hogy bármit is vegyek a gyereknek" - mondta Kósz. Aztán, mintegy megoldva a gondot, a gyerek nyakába akasztotta aranyérmét.

K.T.-S.I. Blikk, 1999. szeptember 13.

Férfi válogatott
Női válogatott
VERSENY

KÉPEK

 

 
LINKEK