FONTOS


 

Vízilabda Eb 1999
Egy szoknya, egy fürdőnadrág

Kósz Zoltán Kósz Zoltán

"Csak a legjobbakat!" - válaszolta Kósz Zoltánné Horváth Villő a kissé általánosnak tetsző "Mit vár az Eb-től?" kérdésre. Igaz, rögvest hozzátette, nem szeret jósolgatni, ráadásul az utóbbi időben csupán külső forrásokból tudja beszerezni az információkat, milyen formában van férjeura. "Amióta Bertalan Álmos megszületett, nem tudok egy meccset végignézni" - magyarázta, de azért megjegyezte: "azt mondják, jól véd".
Tóth Frank

A csapat egyik legrutinosabb rókájának, Tóth Franknak a kedvese, Bata Mónika aranyat vár, mégpedig "határozott aranyat". Úgy véli, ennek megszerzésében leginkább a spanyolok és az olaszok gátolhatják meg a mieinket. Frankkal kapcsolatban reméli, ugyanolyan határozottan pólózik majd, mint két éve, de kicsit több időt tölthetne a vízben. "Persze, csak akkor kellene többet játszania, ha jól megy neki" - állította a szakértő, aki arra a kérdésre, hogy ezen nem sértődik-e meg a ház ura, kerek perec kijelentette: "Ó, dehogy! Én a gyengébb meccsei után is megmondom neki: most jobb volt, hogy kint ültél."
Kiss CsabaKiss Csaba

"Feszültebb, mint egyébként" - érzékeltette Csorba Edina lovagjának, Kiss Csabának a lelkiállapotát. Ezen speciel nem lehet csodálkozni: a balkezes titán első felnőtt világversenyére készül, mellyel kapcsolatban Edina nem mert jósolni. "Nem tudom, pont én mit mondhatnék? Annyit azért sejtek, hogy ez az eredmény függ attól, mi lesz Benedek Tibi sorsa. Vagy nem?"
Varga Zsolt

Ha minden jól megy, szeptember 10. környékén a Z+ tévé nézői néhány napra kénytelenek lesznek lemondani egyik kedvenc műsorvezetőjükről, Liluról. Ő ugyanis azt tervezi, hogy az elődöntőt és a döntőt a helyszínen szurkolja végig, ahol drukkol a csapatnak és természetesen Varga Zsoltnak. "Rajtam nem fog múlni" - mesélte mosolyogva. "- Én már most megadok neki mindent, amit az ember megadhat a párjának egy ilyen fontos esemény előtt".
Kásás Tamás

Kásás Tamás
Vári Attila

Stefanics Gabriella nem kond semmit. Náluk ez babona: Vári Attila mérkőzései előtt maximum annyi hangzik el "családilag", hogy például: "Becsomagoltátok már a bőröndöt?" vagy: "Mikor indul a repülő?" És effélék. A meccsről, Eb-ről egy szót sem lehet ejteni. Így, amikor rákérdeztünk, mit vár, mindössze annyit hallhattunk: "Csupa szépet, csupa jót". Persze, ezzel is beértük. Különben is, már rég el voltunk bűvölve, szavak nélkül is ...
Kiss Gergely

Valkay Anna ha nem is fogadott hallgatást, várakozásairól babonából nem hajlandó beszélni. Kiss Gergely menyasszonya azt azért elárulta, az első kettő kivételével valamennyi derbin ott lesz, a barátokkal ugyanis épp az Eb idejére és közelébe időzítették a kempingezést. Hogy októberi esküvőjükre meglegyen a pazar nászajándék, arról már most gondoskodni kívánnak, a vőlegény "egy ideje csak könnyűeket eszik, nehogy az utolsó pillanatban elrontsa a gyomrát, aztán pihenünk, azon vagyunk, hogy teljesen ki tudjon kapcsolódni" - festette le Ancsa az idillt.
Benedek Tibor



"Szerintem nagyon jól fognak szerepelni, de ennél többet hadd ne mondjak" - közölte Benedek Tibor olasz asszonya, Federica, miközben pöttöm lányuk, Ginevra elhajított cumiját kereste a babakocsi környékén. "A babona miatt nem szabad jót jósolni, azt azonban hozzátenném: ha úgy alakul, a férjem nélkül nehezebb dolga lesz a csapatnak". Nem nagyon lehet vitatkozni vele ...
Fodor Rajmund

Szabó Kinga naponta telefonálgat Volánbusz információs szolgálatára. Fodor Rajmund árja úgy véli, jobb, ha babonából csak az utolsó pillanatban veszi meg a buszjegyet (persze vigyáz, nehogy elfogyjon). Igaz, várakozásait hűen tükrözi, hogy eredetileg csupán a döntőre akart kimenni, de aztán "rájöttem, ez kevés, azaz kint leszek már az elődöntőn is". Reméli, ezeken és az előző mérkőzéseken is remekelni fog Rajmund, elvégre "Firenze jó ómen, ott mindig megy neki a játék". A kijelentés nem alaptalan: a '98-99-es idényben az Eb helyszínén brillírozott az ott légióskodó jobbkezes.
Vincze Balázs

A '88-as szöuli olimpia óta izgul a csapat irányítójáért Fazekas Tünde, aki épp oly rutinosnak mondható, mint férje, Vincze Balázs. "Amióta Márk megszületett, már nem tudom annyira figyelni sem őt, sem a játékot" - magyarázta mindazonáltal. "- Az utóbbi időben már inkább ésszel, mintsem érzelemből közelítek egy ilyen eseményhez, azt viszont elmondhatom, hogy Balázs még most is ugyanolyan lelkes és ugyanúgy belead mindent, mint régen. Azaz, rajta nem fog múlni a győzelem, de egyébként is: ez csapatjáték."
Steinmetz Barnabás

Bepakolás terén aligha szorul segítségre Steinmetz Barna: a rendmániás védő "ugyanúgy bezacskózik majd mindent, mint eddig" - vélekedett barátnője, Terestyényi Tünde. Szerinte Barnán a hétvégén még nem voltak láthatóak különösebb jelek, azok csupán az Eb előtt néhány nappal jelentkeznek majd. Firenzében természetesen csakis az első hely lehet a cél. Tünde pedig bízik abban, hogy az odáig vezető úton "Barna jól fog játszani, tán még jobban is mint két éve".
dr. Molnár Tamás

"Nem értek annyira hozzá" - szabadkozott dr. Molnár Tamás szíve közepe, dr. Mészáros Noémi, de azt azért megjegyezte: most már valamivel jobban érti a játékot, mint szerelmük hajnalán. Persze, az érzelmek ugyanazt diktálják, amit bennfentesként legbelül sejt, vagyis hogy nem szereplünk rosszul az Eb-n. "Tomi jó formában van, ahogy látom. Ha tartják azt a szintet, amit az Unicum-kupán elértek, nem lehet gond. Viszont az fontos, hogy ha esetleg Benedek Tibi nem lesz ott velük, akkor ne csak a meccs előtt higgyék el, hogy nélküle is megy, de a medencében, az éles pillanatokban is".
Kovács Zoltán

"Szeptemberi Eb aranyat ér" - sütött el egy élcet Farkas Dominika, amúgy felütés gyanánt. Le sem tagadhatná, hogy a válogatott egyik humroforrásának, Kovács Zoltánnak a kedvese. A kapussal kapcsolatban elárulta, hogy az Eb közeledtével fokozta "ügynöki tevékenységét" (Kovács Vári Attilával egyetemben olykor James Bond kései reinkarnációjának szerepében tetszeleg: napszemüveg, adóvevő, iagzolvány ...), formáját pedig ekképp minősítette: "Én akkor szeretem Zolit, ha a csúcson van".
Székely Bulcsú



"Győzni fognak" - közölte Kosztyu Bea, majd határozott szakmai indokkal szolgált: "mert olyan ügyesek". Beának amúgy nincsenek könnyű napjai, elvégre Székely Bulcsú Eb-fellépése a Benedek-ügy végkimenetelétől függ. "Elég ideges emiatt. Két napja leejtette a mobiltelefonját, ami elromlott, most meg bezárta a kulcsát az autóba" - mesélte az ifjú hölgy, aki persze azon volt, hogy némiképp lehiggassza barátját.
Märtz Tamás

Biros Péter

Csurka Gergely Nemzeti Sport 1999. augusztus 31.

Férfi válogatott
Női válogatott
VERSENY

KÉPEK

 

 
LINKEK