FONTOS


 

A Faragó-csapat továbbra is magabiztos

Az Európa-bajnok női vízilabda-válogatott ott folytatja Fukuokában, ahol három hete a margitszigeti kontinenstalálkozón abbahagyta. Faragó Tamás csapata a vb nyitótalálkozóján Kanadát győzte le 5-4-re, majd tegnap Görögországnál bizonyult jobbnak (8-5). Bemutatkozott a férfi válogatott is, Kásásék 7-3-as győzelmmel kezdtek a kazahok ellen.

Könnyed játékra, biztos sikerre számítottunk, ám az első negyedben rosszul, kapkodva kezdett a magyar férfi csapat. A kazahok az első negyed közepén Zilajev távoli lövésével szerezték meg a vezetést, majd A. Szebesztjanov húzásával növelték az előnyüket, sőt az utolsó percben a kazah pólós megúszott, de szerencsénkre százszázalékos helyzetben a kapufát találta el, így nem nőtt három gólra a hátrány.

Mielőtt a hidegzuhany teljes lett volna, az ellentámadás során Benedek szépített. Azt túlzás lenne állítani, hogy ettől megnyugodtak a magyar pólósok, ám legalább a védekezés tökéletesen működött, így az ellenfél közel húsz percig nem talált Szécsi kapujába. Ekkora luxust pedig a világ egyetlen csapata sem engedhet meg a Kemény-gárdával szemben. Benedekék előbb fordítottak, majd fokozatosan elhúztak. A 7-3-as győzelem után holnap pihenőnap következik, majd szombaton, magyar idő szerint 8 órakor Görögország lesz az ellenfél.

Lényegesen büszkébb lehet eddigi teljesítményére a női válogatott. A kanadaiak felett aratott 5-4-es diadal után azok a görögök következtek, akik a nyitófordulóban az olimpiai bajnok ausztrálokat múlták felül 9-7 arányban. Az Európa-bajnokoknak azonban a hellének sem okozhattak gondot.

Remekül kezdett Faragó Tamás együttese, egy perc elteltével már 2-0-ra vezetett. A második negyed végén ugyan Kozomboli találatával kiegyenlítettek a görögök (3-3), de több sikerélményben már nem lehetett részük. Ismét bebizonyosodott, a magyar együttesben nem csupán egy-két játékos képes kiemelkedő teljesítményre. Míg a kanadaiak ellen az Eb-gólkirálynő, Primász, valamint a kapus Sós csillogott, addig ezúttal Pelle és Stieber lendített nagyot a szekéren. A záró negyedben az egyre inkább fáradó görögökkel szemben három perccel a befejezés előtt először húzott el három góllal a Faragó-csapat, s ezzel el is döntötte a mérkőzést. A 8-5-re megnyert találkozó után már csupán a magyar válogatott áll egyedül százszázalékos teljesítménnyel a csoportban, s mivel legközelebb magyar idő szerint szombaton 5.30 órakor Japán lesz az ellenfél, Stieberék megerősíthetik vezető pozíciójukat.

Férfiak, 1. forduló: A csoport: Olaszország-Brazília 6-1, Jugoszlávia-Szlovákia 7-6. B csoport: Magyarország-Kazahsztán 7-3 (a magyar gólszerzők: Benedek, Kiss, Varga T., Molnár, Varga Zs., Biros, Kásás 1-1.), Németország-Görögország 9-8. C csoport: Oroszország-Egyesült Államok 10-9, Hollandia-Kanada 10-4. D csoport: Horvátország-Japán 8-2, Spanyolország- Ausztrália 8-1.

Nők, 2. forduló, A csoport: Oroszország-Brazília 12-2, Egyesült Államok- Kazahsztán 13-2, Olaszország-Új-Zéland 18-1. Az állás: 1. Oroszország 4 pont, Olaszország 3 (26-9), 3. Egyesült Államok 3 (21-10), 4. Kazahsztán 2, 5. Brazília 0 (6-17), 6. Új-Zéland 0 (5-37). B csoport: Magyarország-Görögország 8-5 (a magyar gólszerzők: Stieber, Pelle 3-3, Valkay E., Valkay Á. 1-1), Ausztrália-Japán 9-2, Kanada-Hollandia 6-4. Az állás: 1. Magyarország 4 pont, 2. Ausztrália 2 (16-11), 3. Kanada 2 (10-9), 4. Görögország 2 (14-15), 5. Hollandia 2 (12-13), 6. Japán 0.

*

A párosban és csapatban olimpiai és világbajnok orosz Olga Brusznyikina nyerte meg a szinkronúszó vb egyéni számát.

Szinkronúszás, egyéni. Világbajnok: Olga Brusznyikina (orosz) 99,434 pont, 2. Dedieu (francia) 98,287, 3. Tacsibana (japán) 97,870.

Magyar Nemzet 2001.07.20.

Kovács Ágnes

VERSENY

KÉPEK

 

 
LINKEK