FONTOS


 

Sorsolás látatlanban
Már megint belehúztunk

Ezeket a sorsolásokat nem nekünk találták ki. Legalább is az utóbbi időben és a férfi pólócsapatra vonatkozóan. Kemény Dénes csapata előbb a hazai Európa-bajnokság csoportjában került össze a jugoszláv, olasz, spanyol trióval, most pedig a július 17-29. közötti világbajnokságon irányította Fortuna istenasszonya a nehezebb ágra.

Nyugodtan kijelenthetjük ezt így, noha eddig csak az biztos, hogy a kazahok ellen mérkőznek majd Kásásék...

Hogy lehet ez? Nos a nemzetközi szövetség nem várta ki a budapesti kontinensviadal végét, azt, hogy az olimpia első öt helyezett gárdák mellett kik kvalifikálják még magukat a vb-re, hanem látatlanban sorsolt. Így amit tudunk, a sydneyi aranycsapat a B-csoportban a kazahok mellett a harmadikként és az ötödikként (azaz legutolsóként) kvalifikált együttesek lesznek a Hakatano-mori Center Cuortban a mieink ellenfelei. Eddig még rendjén is volna (elvégre szlovén, szlovák, görög, francia, román vagy holland, oly mindegy...).

Na de a folytatás!

Hiszen a világbajnokság lebonyolítása szerint a csoportmeccsek után a középdöntőben újabb csoportok alakulnak (az egymás elleni eredmények továbbvitelével), és e szerint a mieink az A jelzésű kvartett három legjobbikával folytatják. Azaz a papírforma szerint a jugoszlávokkal, az olaszokkal, valamint a legjobb még nem kvalifikált európai gárdával. Amely minden bizonnyal a horvát lesz...

És a négy közé ezen csapatok közül csak kettő kerülhet be...

"Ez van, ezt kell szeretni" - vélekedett Kemény Dénes, akit a nem túl jó hírek mellett amúgy ráadásképp betegség is gyötör. A fej- és torokfájásnak biztos nem ezek a hírek tesznek jót, de a szakember azon kívül, hogy nem repdesett a boldogságtól, nem is értékelte túl a sorsolás jelentőségét. "Megszoktuk, hogy meg kell szenvednünk a sikerért. Egyébként is mindenki minket akar legyőzni, állunk elébe."

Ellenben a nőknél örömteli, hogy ezúttal 12 csapat részvételével rendezik a vébét! A női válogatott kapitányát, Faragó Tamást Spanyolországban (kiment a Dunaújvárossal a KEK-döntőre) sikerült telefonvégre kapnunk. "A női vízilabdázás megbecsülése, hogy tizenkét csapat részvételével rendezik a világbajnokságot" -mondta boldogan Montreal bajnoka, aki így elképzelhetetlennek tartja, hogy a magyar válogatott ne jusson ki Fukuokába. A budapesti Európa-bajnokságról ugyanis így a már biztos vb-résztvevő orosz, holland kettősön kívül három együttes is kvalifikálja magát a világeseményre.

"Most már értem, miért jelentkeztek be nálunk az olaszok! Fura ötletnek tartottam, hogy együtt készüljünk a világbajnokságra, amikor úgy volt, csak egy hely kiadó még, és hogy ezért az egy helyért egymással rivalizálunk. De ezek szerint tudhattak valamit, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy még mindig kitűnően lobbiznak" - magyarázta Faragó, aki az alábbiakban foglalta össze a csapatára vonatkozó véleményét: "Nyugalmat adhat az Európa-bajnokságra, nem kell görcsösen akarni a sikert. Persze ettől függetlenül a margitszigeti terveink semmit sem változtak!"

Szóval minden bizonnyal a Fukouka Nishi Civicben is képviseltetjük magunkat. Itt lesznek ugyanis a női meccsek.

A világbajnokság (július 17-29., Fukuoka, Japán) csoportbeosztása

Férfiak. A-csoport: EUR1, Jugoszlávia, Olaszország, Brazília. B-csoport: EUR5, EUR3, Magyarország, Kazahsztán. C-csoport: Egyesült Államok, Oroszország, EUR4, Kanada. D-csoport: EUR2, Japán, Spanyolország, Ausztrália

Nők. A-csoport: Új-Zéland, EUR1, Kazahsztán, Brazília, Egyesült Államok, Oroszország. B-csoport: Japán, Ausztrália, EUR2, Kanada, EUR3, Hollandia

Hegyi András, Nemzeti Sport 2001.04.20.

Kovács Ágnes

VERSENY

KÉPEK

 

 
LINKEK