FONTOS


 

Vb-sorsolás: a horvátok a másik ágra kerültek
A nagyhatalmak újraelosztása

Miközben a közönség fiainkat ünnepelte a margitszigeti Eb-n, nekiálltak sorsolni az illetékesek a világbajnokságra. Fura körítés, annyi szent. Ám Gianni Lonzi FINA-főnök közölte, az eredetileg vasárnapra tervezett húzást most kell megejteni, ugyanis a japánok ezt kérték, punktum. Azaz a medenceparton elkezdtek nyúlkálni egy díszes serlegbe, szétosztandó a maradék öt európai férfi és két női csapatot a fukuokai világbajnokságra.

Ami a lényeg: a lányok a nehezebbik ágra kerültek, hiszen három erősebb olimpiai résztvevő van az ő hatosukban (a bajnok ausztrálok, a kanadaiak és a hollandok -- tekintettel arra, hogy a sorsolás eredménye relatíve későn vált ismertté, Faragó Tamás telefonját nem kívántuk megcsördíteni négy hónapos hármas ikrei társaságában, az ő véleményét holnapi számunkban közöljük).

A fiúknál az volt a kérdés, vajh a nagyhatalmak "négy a kettőben", avagy "három a háromban" lesznek-e elosztva. Nos a kérdés hamar eldőlt: a körből még hiányzó horvát együttes a spanyolok és az oroszok térfelére került (korántsem mellesleg azon az ágon "ül" a két kellemetlen tengerentúli vetélytárs), azaz nálunk maradt a másik két nagy ellenfél, Olaszország és Jugoszlávia.

"A puding próbája az evés -- közölte sebtiben Kemény Dénes az öltözőfolyosón. -- A görögökkel együtt négy erős gárda harcol a két elődöntős helyért, nekünk ebből a három meccsből kell minimum kettőt megnyerni."

A csoportbeosztás

Férfiak

A-csoport: Szlovákia, Jugoszlávia, Olaszország, Brazília

B-csoport: Németország, Görögország, MAGYARORSZÁG, Kazahsztán

C-csoport: Egyesült Államok, Oroszország, Hollandia, Kanada

D-csoport: Horvátország, Japán, Spanyolország, Ausztrália

Az első három helyezett megy tovább a négyesekből, s viszi magával az egymás elleni eredményeket. Az A- és B-, valamint a C- és D-csoport továbbjutói kétszer hatos középdöntő csoportba kerülnek, ahonnan az első kettő jut az elődöntőbe.

Nők

A-csoport: Új-Zéland, Olaszország, Kazahsztán, Brazília, Egyesült Államok, Oroszország

B-csoport: Japán, Ausztrália, MAGYARORSZÁG, Kanada, Görögország, Hollandia

Az első négy helyezett jut tovább, a negyeddöntőt pedig az ismert keresztbejátszásos alapon bonyolítják.

Hegyi András, Nemzeti Sport 2001.06.22.

Kovács Ágnes

VERSENY

KÉPEK

 

 
LINKEK