FONTOS


 

Elkezdték a vb felkészülést: a fiúk úsznak, a lányok aerobikoznak
Az aranylányok tornával kezdtek

Három nap pihenés után ismét nekiveselkedett a munkának férfi- és női válogatottunk is. Mindkét együttes a két és fél hét múlva kezdődő fukuokai világbajnokságra hangol.

Kemény Dénes ígéretéhez híven eldugta a labdát, azaz a világbajnokságra készülő együttes tagjai a tornatermi szernyüstölést követően egy órát úsztak délelőtt és délután is, aztán úgymond mehettek isten hírével. Mindazonáltal megint akadt egy-két hír, ami a szövetségi kapitány amúgy sem rózsás kedvét tovább lohasztotta: biztonsági okokból Vári Attila nem szállhat vízbe jövő hétfőig (hogy teljesen begyógyulhasson a füle), továbbá újfent kiesett a munkából Molnár Tamás. Az Európa-bajnokságon a jugók által brutálisan kiütött center manduláján ezúttal gennyes tüszők ütöttek ki, emiatt ő is csupán hétfőtől állhat csatasorba. Öröm az ürömben: addig tán teljesen helyrezökken a tíz napja elszenvedett agyrázkódás után.

Úgy látszik egyébként, hogy a labdák mellőzésében lehet valami, elvégre női kapitányunk is mellőzi ezen a héten a labdás, sőt mi több, a vizes gyakorlatokat is. Faragó Tamás ugyanis a héten a Bécsi úton lévő Eurocenterben izzasztja lányait. Egész pontosan nem is ő - a 1991 után a válogatottat Eb aranyhoz segítő mester csütörtök kora délután is sorra adta az interjúkat az újságíróknak. Pár méterre tőle ugráltak, mozogtak az aranylányok, méghozzá Sinkó Andrea irányításával. Az aerobiktréning végén a "Na, izomlázatok van?" kérdésre egyhangú "igen"válasz érkezett.

"Rendkívül jól mozogtak a lányok, szívem szerint akár versenyekre is levinném őket" -mosolygott az alkalmi "kapitány", akinek gyakorlatait nagy intenzitással végezték a lányok.

És még nem volt vége. Alig hogy hazamentek, és megebédeltek a pólósok, máris indulhattak vissza a fitneszstúdióba. Ezúttal azonban kemény feladat várt rájuk: a konditerem. Bizony, óriási siker ide vagy oda, nincs lazsálás, muszáj teljes erőből edzeni. A világbajnokságon nem csak az olaszok, az oroszok és a hollandok várnak ugyanis a mieinkre. A rendkívül atletikus, fejlett izomzatú, erős játékosok alkotta ausztrál, amerikai és kanadai csapat is ott lesz ugyebár Japánban, azaz az Eb-nél sokkalta nehezebb meccseken kell majd helytállniuk a még mindig boldogságban úszó pólósainknak. Bár a kerethirdetéssel még lehet várni kicsit, Faragó Tamás elárulta, nem lesz meglepetés, minden bizonnyal az Eb-n játszó standard együttes indul majd július 16-án Japánba. Azaz nem lesz új játékos a csapatban, s a tizenhármas létszám miatt a Margitszigeten nem túl sok szerepet kapó Tóth Adrea, Györe Anett kettős (akik természetesen együtt készülnek, méghozzá nagy elánnal társaikkal, végül is bármi történhet alapon) lesz a két kimaradó. "Nincs erkölcsi alapom arra, hogy változtassak, meg egyébként is. Ez a csapat így jó, ahogy van" -mondta Faragó Tamás, aki a jövő héten küldi vízbe majd a tanítványokat.

Nemzeti Sport 2001.06.29.

Aerobikoztak a vízilabdás lányok

Az Európa-bajnok női vízilabda-válogatott Sinkó Andrea aerobikóráján vett részt. A lányok jókedvűen végigugrálták az órát, bár néha valószínűleg szívesebben lettek volna a medencében. Faragó Tamás szövetségi kapitány kérte meg Andreát, tartson edzést a pólóshölgyeknek.

- Tamás korábban felkért, hogy legyek a lányok erőnléti edzője - mondta Sinkó Andrea. - Az Eb és a fukuokai vb között foglalkozom velük. Lelkesen végezték a feladatokat, látszott az arcukon, élvezik az egészet, főleg a táncos koreográfiák nyerték el a tetszésüket. Ma és holnap is tartok nekik aerobikórát, és utána is rendszeresen találkozunk. Eddig foglalkoztam már birkózókkal és focistákkal, most a vízilabdás lányokkal is megismerkedtem.


Andi (állva) vezényszavára serényen lazítanak a lányok

- Azért választottam Andreát, mert szeretem a profizmust - mondta Faragó. - Andi profi a maga szakmájában, tudja, hogy mit hogyan kell tennie. Közben a lányok kicsit más edzést is végeznek, jókedvűen, de keményen tréningeznek.

jármi hilda, A színes Sport 2001.06.29.

Kovács Ágnes

VERSENY

KÉPEK

 

 
LINKEK