FONTOS


 

Egy kis lazítás - Rédei Katánál
Nem mindennapi hölgyparti

Összejöttek. Ezúttal nem a víz, nem a labda, nem a taktika és nem is az ellenfelek feltérképezése szerepelt a műsoron. Egész egyszerűen csak egymás társaságát élvezték. Rédei Kata gondolt egyet - alkalmanként úgyis összejönnek náluk a barátok, a családtagok, miért ne hozhatná össze ezúttal nála a csapatot.

Összehozta. Bográcsgulyás, minden, ami kell, ami szem szájnak ingere.

Együtt van ez a csapat. Nincs széthúzás, mintha üvöltenék a pólósok: egy mindenkiért, mindenki egyért!

Természetesen a stáb, kapitányostul, képviseltette magát a hölgypartin. Faragó Tamás is érezte, tudja, néha kell egy kis lazítás. Ezt az elvet tartotta szem előtt az Eb ideje alatt is, bizony, nem voltak bilincsbe verve a lányok, kimenőket is kaptak a hotelből, a lényeg az volt, az edzéseken, de leginkább a meccseken, mindenki a tudása legjavát nyújtsa.

Azt nyújtotta. Az aranyérem, az azt követő buli, bulik sorozata felejthetetlen - sokan hiába szeretnék azonban, nem áll meg az idő, kegyetlenül szalad. Jövő szerdán például Kanada ellen mérkőzik az együttes. Bizony, hamarosan rajt a világbajnokságon, ahol Európa legjobbjaként ugranak majd a vízbe a megkoronázott hölgyek. A korona pedig kötelez.

"Napi két edzéssel készülünk. Délelőttönként a Komjádi uszodában vagyunk, ahol lehetőségünk van a tanácsteremben videózni is. Talán mondani sem kell, az amerikai, az ausztrál és a kanadai válogatott játékát elemezgetjük leginkább. Délutánonként pedig a Szigeten tréningezünk" -mesélte Faragó Tamás, aki a Sós Ildikó, Szép Brigitta (kapusok), Dancsa Kata, Drávucz Rita, Pelle Anikó, Primász Ágnes, Rédei Kata, Sipos Edit, Stieber Mercédesz, Szremkó Krisztina, Tiba Zsuzsanna, Valkay Ágnes, Valkay Erzsébet (mezőnyjátékosok) összeállítású csapattal vasárnap kel útra a vb helyszínére. Frankfurt és Szöul érintésével hétfőn érkezik a társaság Fukuokába, ahol szerdán az említett kanadai rivális ellen kezdi meg a remélhető menetelését.

"Ilyen nehéz világbajnokság még nem volt a női mezőnyben. Először rendezik a férfiak vetélkedésének mintájára, nyolc meccsen kell helytállni. Megerőltető sorozat lesz."

Na éppen ezért nem árt néha a kikapcsolódás, a szerda délutáni összejövetel is remekül illeszkedett a felkészülési programba. Japánban persze sokkal, de sokkal zajosabb parti van tervbe véve...

Amler Zoltán, Nemzeti Sport 2001.07.12.

Kovács Ágnes

VERSENY

KÉPEK

 

 
LINKEK