FONTOS


 

Hoogenband és de Bruijn Kásásékkal edzett Szöulban
Sztárok egymás közt

Az első és legfontosabb: férfiválogatottunk gond nélkül megérkezett Szöulba, a hosszú repülőutat egészen jól bírták a nagyra nőtt játékosok. Kemény Dénes viszont fáradság ide vagy oda, nem engedélyezett pihenőt fiainak, a szállodai kipakolást követően az uszodába rendelte őket. Nem mindennapi edzés helyszíne lehetett a sportkomplexum: a medencében hemzsegtek az olimpiai bajnokok.

Pólócsapatunk mellett a holland úszóválogatott tempózgatott a tízpályás, minden igényt kielégítő uszodában. Peter van den Hoogenband és Inge de Bruijn is ott úszkált Kásás, Molnár, Kósz és a többiek között -bizony, nem mindennap fogadhat ennyi sztárt Dél-Korea. Na de hála Japánnak, Fukuokának, sokan választják az országot, azon belül is az 1988-as olimpia helyszínét, a nagyszerű sportlétesíményekkel rendelkező Szöult. A jövő héten keződőd úszó-, vízilabda- (na és persze műúszó-, műugró- és hosszútávúszó-) világbajnokság előtt kiváló helyszín az aklimatizálódásra a város, több nemzet válogatottja is ott készül a megmérettetésre.

Kemény Dénest nem hatotta meg a holland úszók látványa -kőkemény tréninget vezényelt a játékosoknak, akik formája sokak szerint sokkal, de sokkal jobb, mint a margitszigeti Eb-n volt. Ha tényleg így van -na de erre majd július 29-én, a döntő után térjünk vissza...

Mindeközben sok ezer kilométerrel arrébb, Budapesten, a Komjádi uszodában, másik pólóegyüttesünk, a női válogatott is szorgosan készült pénteken délelőtt a közelgő világeseményre. Úsztak, majd labdáztak a lányok, és videón is kielemezték a tengerentúli, az amerikai, a kanadai (ellenük kezdenek Stieberék majd jövő szerdán) és az olimpiai bajnok ausztrál rivális játékát. Szombaton pihenőnapot kapnak a pólósok Faragó Tamás szövetségi kapitánytól, hogy aztán vasárnap a tréninget követően ők is repülőre szálljanak. Szintén Frankfurt érintésével mennek majd Szöulba, na de ott nem állnak meg, hanem egyenesen Fukuokába utaznak. "Szakemberek szerint a hatodik napon szokott elérkezni ilyen esetekben a holtpont. Na kérem, ha már jönni fog, akkor úgy számoltuk ki, hogy ez a bizonyos hatodik nap mondjuk a japánok elleni meccsre jöjjön elő. Ott nem lehet ebből nagy probléma" - elmélkedett Faragó Tamás, aki az Eb-n a dobogó tetejére vezette a csapatot. Gyaníthatólag most is valami hasonlón töri a fejét.

AZ, Nemzeti Sport 2001.07.14.

Kovács Ágnes

VERSENY

KÉPEK

 

 
LINKEK