FONTOS


 

Egynapos repülőút várt a küldöttségre
Elutazott Fukuokába a vb-csapat

Péntek délután öt órakor felszállt a gépmadár a ferihegyi 2/B terminálról, rajta a magyar úszósport színe-java. Elutazott a fukuokai világbajnokságra a magyar delegáció, mely ezúttal lényegesen kisebb létszámú volt a megszokottnál.

Mindössze hét versenyző és a nyolctagú szakvezetői gárda szállt fel a gépre. Igaz, a névsor így is veretes. Kovács Ágnes személyében olimpiai bajnokot, Güttler Károlyban egy kétszeres ötkarikás ezüstérmest köszönthettek a fedélzeten a légiutas-kísérők, és a többiek sem csak az előfutamok kedvéért keltek útra.

Bodrogi Viktor és Risztov Éva egy héttel ezelőtt még a máltai ifjúsági kontinensbajnokságon ejtette bámulatba a nagyérdeműt - ketten nyolc arannyal térhettek haza a földközi-tengeri szigetről -, rajtuk kívül Gáspár Zsolt, Zubor Attila és Horváth Péter alkotta a versenyző-különítményt.

A szakmai munkáért felelős csoport is - igaz kisebb viharok után - teljes létszámban vághatott neki az egynapos útnak: Kiss László szövetségi kapitány mellett a versenyzők trénerei, Turi György, Vízi Csaba, Sós Csaba és Gyertyánffy Tamás is felszálltak a gépre, a géppel.

AV, Nemzeti Sport 2001.07.14.

Kovács Ágnes

VERSENY

KÉPEK

 

 
LINKEK