FONTOS


 

Dedieu a döntőben megelőzte Tacsibanát
Brusznyikina: mint mindig

Az olimpiai bajnok Olga Brusznyikina Fukuokában, a világbajnokság mezőnyének sem kegyelmezett. A sportág korábbi nagyasszonya, Olga Szedakova visszavonulása óta "menedzselt" Brusznyikina az egyéni döntő során is elkápráztatta a pontozókat, esélyt sem adott a végül is második helyen záró francia Virginie Dedieu-nek és a fináléban a harmadik helyre visszacsúszó japán Mija Tacsibanának. Brusznyikina fölényére jellemző, hogy a gyakorlatára összesen hat darab tízest kapott. A technikai tudást vizslató öt pontozóból az olasz, a francia és a cseh is tökéltesnek vélte az orosz produkcióját, a művészi hatást értékelő ötösből pedig az ausztrál, brit, japán hármas hoztaki maximális pontszámra Brusznyikina előadását.

Akinek győzelmét már a világbajnokság előtt elkönyvelte a világ, hiszen nem csupán az olimpiát nyerte meg tavaly, de a helsinki Európa-bajnokságon sem talált legyőzőre. A finálé meglepetését a francia Virginie Dedieu okozta, aki -- ezt sem hitték volna sokan -- elorozta az ezüstérmet a kötelező és a szabadonválasztott után is második japán Tacsibanától. Persze a francia előzéséhez az is kellett, hogy Tacsibana az átlagnál halványabb teljesítménnyel álljon elő a csütörtöki fináléban. Az orosz származású, de már amerikai színekben versenyző Anna Kozlova ellenben megtartotta a korábban kivívott negyedik helyezését és azon sem csodálkozott senki, hogy az ötödik helyre a kanadai Clarie Carver-Diast látták jónak a pontozók.

Egyéniben tehát elmaradt a japánok által beígért kiugrás, ám a párosok pénteki döntőjében már valóban a házigazdáknak áll a zászló. Tacsibana Takeda oldalán vigasztalódhat, ám minderre csakis azért van esély, mert Brusznyikina távollétében Davidova és Jermakova képviseli az oroszokat a párosok versenyében.

Egyéni, döntő. Világbajnok: Olga Brusznyikina (Oroszország) 99.434, 2. Virginie Dedieu (Franciaország) 98.287, 3. Mija Tacsibana (Japán) 97.870, 4. Anna Kozlova (Egyesült Államok) 96.543, 5. Clarie Carver-Dias (Kanada) 95.314, 6. Gemma Mengual (Spanyolország) 95.142

***

Vizesmenü

Július 20 (péntek). Páros döntő

Sal, Nemzeti Sport 2001.07.20.

Kovács Ágnes

VERSENY

KÉPEK

 

 
LINKEK