FONTOS


 

Győzelemmel kezdte a vb-t a férficsapat is
Nehéz a nőknek ellenállni


A fukuokai "vizes" világbajnokságon megkezdték jövő vasárnapig tartó vetélkedőjüket a férfipólósok is, s a nyitányon történtek alapján - egyebek mellett - arra a következtetésre juthattunk, hogy védekezésben rengeteget fejlődött a kazah vízilabda... Amíg a három évvel ezelőtti perth-i vb-n a magyar válogatott 17:3-ra verte a sportágban idáig kevés maradandót alkotó riválisát, addig csütörtökön "csupán" 7:3-ra, ráadásul hogyan!


Vári Drozdovnak: Ne lőj, fiam!
Kép:Reuters - Kimimasa Mayama
A vetélytárs 2:0-ra elhúzott az első negyedben, mi több, kizárólag Szebesztyanovnak és a kapufának köszönhetően nem módosult 3:0-ra az állás. Az embernek az volt az érzése, hogy a magyar játékosok - noha Japánba jövetelük előtt öt napig a közeli Szöulban akklimatizálódtak - még mindig egy másik földrészen tempóznak, s bár a folytatásban "megérkeztek" a medencébe, a produkció továbbra sem támasztotta alá azoknak a véleményét, akiknek meggyőződésük, hogy a sydneyi olimpiai győzelem után a budapesti Eb-n bukdácsolva bronzérmes Kemény-legények világbajnokokként térnek majd haza a Távol-Keletről.

Ezzel együtt a lényeg, hogy a két pont megvan, a látottakat meg intézzük el azzal a magvas gondolattal, amely szerint minden kezdet nehéz... Ma szünnap lesz - van mit kipihenni -, a következő ellenfél pedig szombaton a németektől váratlan vereséget szenvedő görög csapat.

Jó példával jártak a fiúk előtt a lányok, akik már tegnap legyőzték a görögöket. Az egyaránt három gólt szerző Pelle és Stieber főszereplésével zajló előadás nem hozott drámai fordulatokat; a legizgalmasabb perceket akkor élhettük át, amikor 3:1-es magyar vezetés után a vetélytárs egyenlített. Miképpen az ausztrálokkal szembeni szerdai találkozón, ezúttal is a negyedik negyedben nyújtotta a legjobb teljesítményt a csapat, amely 8:5-ös győzelmének köszönhetően két forduló után pontveszteség nélkül vezeti csoportját. A soros ellenfél - szintén holnap - a japán válogatott, amelyről annyit azért el kell mondani, hogy ha a boldogságban nem is (két meccs, nulla pont), tudvalevően hazai vízben lubickol.

EREDMÉNYEK

Szinkronúszás. Egyéni: 1. Olga Brusznyikina (orosz) 99,434 pont, 2. Dedieu (francia) 98,2873, 3. Tacsibana (japán) 97,870.

Vízilabda. Férfiak, A csoport: Olaszország-Brazília 6:1, Jugoszlávia-Szlovákia 7:6. B csoport: Magyarország-Kazahsztán 7:3, Németország-Görögország 9:8. C csoport: Oroszország-Egyesült Államok 10:9, Hollandia-Kanada 10:4. D csoport: Horvátország-Japán 8:2, Spanyolország-Ausztrália 8:1.

Nők, A csoport: Oroszország-Brazília 12:2, Egyesült Államok-Kazahsztán 13:2, Olaszország-Új-Zéland 18:1. B csoport: Magyarország-Görögország 8:5, Ausztrália-Japán 9:2, Kanada-Hollandia 6:4.

Bruckner Gábor, Népszabadság 2001.07.20.

Kovács Ágnes

VERSENY

KÉPEK

 

 
LINKEK