FONTOS


 

Férfi és női vízilabdázóink is izgalommentesen győztek Fukuokában
Tizenhét helyett hét gól


Férfi vízilabda-válogatottunk, ha a vártnál kisebb arányban is, de kötelező győzelemmel kezdett a fukuokai világbajnokságon, a lányok pedig második rangadójukat nyerték, így pontveszteség nélkül vezetik csoportjukat. Az egyetlen tegnapi aranyérmet a szinkronúszók egyéni versenyében az orosz Olga Brusznyikina vitte el.

Férfi pólósaink a három és fél évvel ezelőtti vb-n 17-3-ra verték tegnapi ellenfelüket, a kazahokat, ha ehhez mérjük a fukuokai bemutatkozás 7-3-ját, abból két következtetés vonható le: vagy a játszótárs tanult meg védekezni, vagy a mieink támadtak jóval gyengébben. Ez mérlegelés kérdése, az ellenben tény, hogy az első negyed utolsó percében a kazahok 2-0-ra vezettek, ziccerük volt a 3-0-hoz is, de ezt elrontották, Benedek pedig a kontrából szépített, így a játékrész 1-2-vel ért véget. A következő kettőt aztán 2-0-ra, majd 3-0-ra nyerték a magyarok, és az utolsó negyed 1-1-e állította be a 7-3-as végeredményt. Ennyire a vb elején semmiféle általános érvényű következtetést nem érdemes levonni, még abból sem, hogy csoportunk másik találkozóján a németek meglepetésre 9-8-ra verték a görögöket. A mai szünnap után a magyarok szombaton a görögökkel, vasárnap a németekkel játszanak.

További eredmények, A csoport: Olaszország-Brazília 6-1, Jugoszlávia-Szlovákia 7-6. C csoport: Oroszország-Egyesült Államok 10-9, Hollandia-Kanada 10-4. D csoport: Horvátország-Japán 8-2, Spanyolország-Ausztrália 8-1.

Női csapatunk a Kanada elleni győztes bemutatkozás után tegnap az Eb-negyedik Görögországgal játszott. A mieink 2-0-ra, 3-1-re, 5-3-ra vezettek, az ellenfél 3-3-ra, 5-4-re még felzárkózott, az utolsó negyedben azonban három gólra nőtt a differencia, és pillanatnyi izgalom nélkül született meg a 8-5-ös győzelem, amelyből Stieber és Pelle egyaránt 3-3 gólt vállalt. Mivel a görögök az első napon legyőzték az olimpiai bajnok ausztrálokat, a magyar csapat szerdai áldozata, Kanada pedig tegnap Hollandiát, a mieink a csoportelsőség első számú várományosává léptek elő. Ezt az állításunkat valószínűleg a mai szünnap után szombaton, a japánok ellen sem kell majd felülvizsgálnunk. Ha pedig a későbbiekben az ausztrálok és a hollandok ellen sem, ez a negyeddöntőre kazah ellenfelet, azaz szinte garantált elődöntőt érne.

További eredmények, A csoport: Oroszország-Brazília 12-2, Egyesült Államok-Kazahsztán 13-2, Olaszország-Új-Zéland 18-1. B csoport: Ausztrália-Japán 9-2, Kanada-Hollandia 6-4.

Míg a pólósok még csak csoportmérkőzéseiket vívják, szinkronúszásban tegnap is érmeket osztottak: a párosban és csapatban olimpiai- és világbajnok orosz Olga Brusznyikina ezúttal az egyéni számban diadalmaskodott. Érvényesült a papírforma, hiszen mögötte megismétlődött az 1998-as perthi vb sorrendje: az ezüstérmet a francia Virginie Dedieu, a bronzot a japán Tacsibana Mija szerezte meg.

Női válogatottunk - benne a képünkön lőni készülő Sipos Edittel - már kétszer nyert, így a csoportelsőség első számú várományosává lépett elő. MTI-FOTÓ

Népszava 2001.07.20.

Kovács Ágnes

VERSENY

KÉPEK

 

 
LINKEK