FONTOS


 

Alakul Kemény vb-csapata

Olimpiai bajnokcsapat mínusz Märcz Tamás plusz Varga Tamás... Azaz: Kemény Dénes, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte 13 játékosát a július 19-29. közötti fukuokai vb-t megelőző utolsó, bilbaói felkészülési tornára, amelyet péntektől vasárnapig rendeznek.

A csütörtökön útra kelők: Kósz, Szécsi (kapusok) Benedek, Biros, Fodor, Kiss G., Kásás, Molnár, Steinmetz, Székely, Varga T., Varga Zs., Vári (mezőnyjátékosok)

A kapitány azt mondta a tavalyi sikercsapatát érintő egyetlen cseréről, hogy az elmúlt két hónap tapasztalatai alapján döntött ebben a kérdésben. "Azért viszek csak tizenhárom embert, hogy mindenkinek jusson elegendő játéklehetőség" - hangsúlyozta Kemény, hozzátéve: "Ez nem jelenti azt, hogy a "bilbaóiak" biztos résztvevő a világbajnokságnak is, mert ha szükséges, akkor a hétvégi torna után még változtatok a névsoron."

A magyar válogatott a házigazda spanyol mellett az orosz és a román együttessel találkozik Bilbaóban.

A pólósok vasárnap este érkeznek haza, utána az előzetes tervek szerint háromnapos pihenő lesz, s jövő csütörtökön repülnek Szöulba, a vb-t közvetlenül megelőző ötnapos edzőtáborba.

Az első fukuokai mérkőzésre július 19-én kerül sor, a magyarok itthoni idő szerint délelőtt 11-kor Kazahsztán ellen játsszák nyitó csoportmeccsüket, majd egy szünnapot követően a görögök, azután a németek következnek.

[origo], 2001.07.03.

Kovács Ágnes

VERSENY

KÉPEK

 

 
LINKEK