FONTOS


 

Helsinki Európa-bajnokság, 2000. július 1-9.

Kiss László kiadta az ukázt. Az úszóválogatott szövetségi kapitánya kijelentette: azok az úszok, akik a júniusi országos bajnoksággal bezárólag nem ússzák meg az olimpiai szintidőt, nem indulhatnak a július 1--9. között esedékes helsinki Európa-bajnokságon. Akik megússzák, azoknak nem kötelező az indulás, eldönthetik, elindulnak-e a felkészülésbe amúgy nem illő eseményen.

Hogy miért tilos a nem olimpiai résztvevőknek az indulás?

Kiss szeretné elkerülni, hogy egyesek a könnyebb utat járják, azaz az olimpia helyett inkább a középszert válasszák, és az Eb-re időzítsék a csúcsformát. Az ifjúsági korú válogatottaknál a dunkerquei ifjúsági Eb (június 27--30.) a központi esemény, valamint a decemberi, valenciai rövid pályás Eb. Az is eldőlt, hogy nem lesz magyar versenyző, az áprilisi, athéni rövid pályás világbajnokságon -- mert nem illik az olimpiai felkészülésbe.

Az előzetes nevezések alapján 41 ország versenyzői jelezték részvételüket a helsinki úszó, műugró, műúszó és hosszútávúszó Európa-bajnokságra. Ha nem gyarapszik a lista, akkor 593 úszó, 141 műugró, 155 szinkronúszó és kereken 100 hosszútávúszó indul a finnországi Eb-n.


A csapat: Kovács Ágnes, Kovács Krisztina, Zubor Attila, Horváth Péter, Batházi Isván és Kolozár Dávid


Kovács Ágnes
VERSENY

KÉPEK

  uszoda, műugró torony

  MTI fotók
  
  

 
LINKEK