FONTOS


 

Kiss Annamária kihagyja a helsinki Európa-bajnokságot
Rózsa: kevesebb pénz, kérdéses olimpiai szereplés



Rózsa neve is szerepel a Eb-listán
Az elnökség rábólintott, így szerda délután eldőlt: a legutóbbi ifjúsági Eb-n győztes Kovács Krisztina és Kolozár Dávid is ott lehet a helsinki felnőtt Európa-bajnokságon. Ahol viszont Kiss Annamária betegség miatt biztosan nem indul. Némi meglepetésre a szereplést korábban lemondó olimpiai bajnok Rózsa Norbert neve is szerepel a listán, ami Ruza József szövetségi főtitkár szerint nem a véletlen m?ve: "Meg kell hagynunk az adminisztratív lehetőségét annak, hogy ha Rózsa mégis elindulna, ne legyen gond a szereplésével" - fogalmazott a főtitkár. Magyarán: a mostanában gyengélkedő klasszis, ha éppen úgy gondolja, a rajt napján megjelenhet a finn fővárosban.

Az elnökségi ülésen amúgy az Európa-bajnoki csapat mellett az olimpiai keretet is véglegesítették. Itt is előkerült Rózsa neve. Mint ismeretes, a volt világelső eddig nem úszott olimpiai szintidőt. Még két lehetősége lesz rá. Augusztus elején - szövetségi pénzen - a nyílt görög bajnokságon próbálkozhat, ha pedig ott nem jár sikerrel, augusztus 12-13. között Budapesten. Az utóbbi viadalt Rózsa és a többi, még szintet nem teljesítő versenyző részére hozzák tető alá.

Rózsához kapcsolódó hír az is, hogy - többek között - az olimpiai bajnok Gerevich-pénzéből is lecsípett a szövetség vezetősége, a havi járandóságot ugyanis az eredményesség alapján osztogatják.

Az olimpiai keret. Férfiak: Zubor Attila, Horváth Péter, Czene Attila (Sport Plusz), Gáspár Zsolt, Szabados Béla, Simon Jácint, Szilágyi Zoltán, Sz?cs Tamás (mind FTC-Print 17), Güttler Károly, Batházi István (mindkettő Bp. Spartacus), Bodrogi Viktor (Százhalombatta). Nők: Kovács Ágnes (Bp. Spartacus), Risztov Éva (Hódtáv SC), Lakos Gyöngyvér (FTC-Print 17), Kiss Annamária (Dunaferr), Ferenczy Orsolya (Bp. Honvéd)

A felnőtt Eb (Helsinki, július 2-9.) keret. Férfiak: Batházi István, Kolozár Dávid (mindkettő Bp. Spartacus), Horváth Péter, Rózsa Norbert, Zubor Attila (mind Sport Plusz). Nők: Kovács Ágnes (Bp. Spartacus), Kovács Krisztina (Bp. Honvéd).

Ifjúsági Eb (Dunkerque, július 25-31.) keret. Fiúk: Bodrogi Viktor (Százhalombatta), Flaskay Mihály (UVMK-Bau System Eger), Kakasi Péter (Bp. Honvéd), Szabó Gergő (Dunaferr). Lányok: Barsi Claudia, Molnár Katalin (mindkettő Bp. Spartacus), Ferenczy Orsolya, Szántó Szintia (mindkettő Bp. Honvéd), Kovács Kornélia (Gyula), Molnár Viktória (Dunaferr), Risztov Éva, Heged?s Diana (mindkettő Hótáv SC).

(sal)

* * *

Kiss csak mosolyog a kötélmászásos tréningen

A világcsúcsokat repesztő holland Inge de Bruijn nem örvend nagy népszer?ségnek Ausztráliában. Immár a korábban óvatosan nyilatkozó, kétszáz pillangón világcsúcstartó Susan O'Neill is beszállt a De Bruijn ócsárolásába: "Túl gyorsan és túl sokat javult. Remélem, tiszta eszközökkel" - vélekedett O'Neill. A holland úszónő edzője, Paul Bergin azt tartja, a kötélmászás, a súlyemelés és a sok futás áll a világcsúcsok hátterében. Kiss László, a magyar válogatott szövetségi kapitánya enyhe mosoly kíséretében fogadta a kötélmászásos edzésmódszert: "Csak azt nem értem, hogy ha a kötélmászás a titok, akkor miért volt rosszul az egyik világcsúcsa után" - fogalmazott a magyar főedző.

sal, Nemzeti Sport 2000.06.15

Kovács Ágnes
VERSENY

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Helsinki EB