FONTOS


 

Sydney a kulcsszó
A Szigetre költözött a Kiss-csapat


Megszállta a Margitszigetet a Kiss László vezette spartacusos úszócsapat, szeptember másodikáig (!) tréningeznek a Hajós Alfréd uszodában. Persze azért kimozdulnak a Szigetről, például a július másodikán rajtoló helsinki Európa-bajnokságon is ott lesz a Kiss-tanítványokból három, nevezetesen a világbajnok Kovács Ágnes, a világbajnoki ötödik Batházi István, valamint a pillangón ifjúsági Európa-bajnok Kolozár Dávid. Kiss mindazonáltal tartja, senki se várjon kiugró eredményeket Finnországban.

"A Szigetre is az olimpia kedvéért jöttünk, az Európa-bajnokság mellékállomás, egy fárasztó, hosszú felkészülés egyik versenye" -- vázolta érzéseit Kiss kapitány. Persze még mielőtt valaki azt gondolná, hogy mindez egyet jelent azzal, hogy érmet sem nyernek a magyarok, Kiss gyorsan leszögezi: "Természetesen mindenkinek az őt megillető helyen kell végeznie, ám munkából megyünk, a gyorsítás is kimaradt, úgy fogjuk fel, mintha egy felkészülési versenyre utaznánk. Ezzel, mondjuk, nem vagyunk egyedül, hiszen senki sem Helsinkire készül, mindenhol Sydney a kulcsszó."

Az Eb-re utazó hármas közül Kolozár Dávid különösen sűrű napokat él, szerdán például öt érettségi vizsga vár rá. A szakmai bizonyítványt azonban Helsinkiben kapja majd meg.

sal, Nemzeti Sport 2000.06.21

Kovács Ágnes
VERSENY

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Helsinki EB