FONTOS


 

3. rövid pályás Európa-bajnokság, Lisszabon
Kiss László öt érmet remél


Kiss László és Kovács Ágnes. Lisszabonban is eredményes lehet a páratlan páros
A vasárnapi döntés után Kiss László első "munkanapja" semmiben sem különbözött a többitől. Reggel négy órakor kelt, hogy aztán edzést vezényeljen a csütörtökön kezdődő lisszaboni rövid pályás Európa-bajnokságra készül versenyzőknek. Sok ideje tehát nincs arra, hogy az új munkakörrel járó feladatokon gondolkozzon, kedden reggel repül Lisszabonba az öt fős magyar válogatottal.

És, hogy milyen szereplést vár a portugáliai Európa-bajnokságon? Nos, nem tagadja, optimális esetben öt érmet is nyerhet a küldöttség.

- Kovács Ági száz és kétszáz mellen az első számú esélyes, az ötven mell bizonytalanabb, de ott is Európa-bajnok lehet - mondja Kiss László. - Sajnos összeszedett valamilyen gyomorfertőzést, remélem a rajtig tökéletes állapotba kerül.

A kapitány azt is elárulta, hogy kiktől várja a másik két érmet?

- Batházi Pisti négyszáz vegyesen felléphet a dobogóra, egy bronzéremnek nagyon tudnék örülni, és kétszáz háton Kiss Annamáriának is lehet esélye az éremre - zárta nyilatkozatát Kiss László.

Az éremre esélyes hármak mellett a gyorsúszó Kovács Kornélia és a - klubpénzen szereplő - hátúszó Szentesi Szabolcs tagja a küldöttségnek. Tőlük döntős szereplést remél a kapitány.

Lezárták a Hauer-ügyet
Zemplényi örököseit pereli a szövetség?


Az úszók vasárnapi közgyűlésén két korábbi ügy is terítékre került. Mint Ruza József, a Magyar Úszószövetség főtitkára elmondta, értesüléseik szerint az idő közben elhunyt Zemplényi György perében jogerőre emelkedett az első fokú ítélet. Hogy ez mit jelent? A szövetség (amelyet megkárosított a volt úszómenedzser) immár Zemplényi örökösei ellen indíthat - a hírek szerint indít is... - pert. Az már más kérdés, hogy mennyi esélyük van arra, hogy viszontlássák a milliókat. Zemplényi örökösei ellen gyaníthatóan pert indít a szövetség, a volt Széchy-segítő, Hauer Péter ellen viszont nem. Mint ismeretes, Hauer az ominózus számlaügy kapcsán került az újságok címoldalára, a férfiválogatott ausztráliai edzőtáborozása után pénzügyi elszámolási gondjai akadtak. Ruza elmondta: a szövetség elnöksége úgy látta, nincs esély arra, hogy peres úton pénzhez jussanak, így lezártnak tekintik az ügyet.

Sal Endre Nemzeti Sport 1999. december 7.

Kovács Ágnes
VERSENY

KÉPEK

 

 
LINKEK