FONTOS


 

3. rövid pályás Európa-bajnokság, Lisszabon
Kovács Ágnes: másodszor is ezüst

Kovács Ágnes a rövidpályás Európa-bajnokság második napján is ezüstérmet szerzett: a magasan legjobb idővel döntőbe kerülő magyar versenyzőt fő számában, a 200 méteres mellúszásban a német Anne Poleska előzte meg 63 századdal.

Kovács (2:25.41 perc) 50 méternél már vezetett, féltávnál pedig testhossznyi előnnyel fordult az élen Poleska előtt. A többiek ekkor már leszakadtak, 150-nél viszont az előfutamokból a második legjobb eredménnyel továbbjutó német igencsak megközelítette fáradó riválisát. Kovács az utolsó 25 méternek már csak üldözőként vágott neki, és a célig még nőtt is valamelyest a hátránya. Poleska új Európa-bajnoki csúccsal, 2:24.78 perccel diadalmaskodott.

Kovács Ágnes a nyitónapon 50 m mellen lett második, akkor a táv specialistája, a brit Zoé Baker győzte le. Az 50 méteres medencében öt Európa-bajnoki címmel rendelkező magyar úszónő előtt szombaton - és várható döntőbe kerülése esetén vasárnap - 100 méteren nyílik javítási lehetőség.

[origo], 1999. december 10.

3. rövid pályás Európa-bajnokság, Lisszabon
Kovács Ágnes harmadszor ezüstérmes

Kovács Ágnes harmadik számában, 100 méteres mellúszásban is második lett a lisszaboni rövidpályás Eb-n. A vasárnapi zárónapon a belga Brigitte Becue (1:08.15 perc) előzte meg a magyar versenyzőt (1:08.30).

Kovács, aki a legjobb idővel került a döntőbe, jól kezdett, hiszen 50 méter után 23 századdal vezetett a későbbi bronzérmes svéd Emma Igelström, és 36-tal Becue előtt. Az utolsó fordulónál (75 m) viszont a belga már erősen megközelítette a "normál medencében" ötszörös Európa-bajnok Kovácsot, akit a faltól elrugaszkodva le is hagyott, és aki már nem tudta utolérni riválisát.

Az utolsó rajthoz álló magyar versenyző Kiss Annamária volt, aki erősebb számában, 200 méter háton a hetedik legjobb idővel került a fináléba. Negyedtávnál még a második, 100 méternél pedig a harmadik helyen állt, harmadik részideje alapján azonban már csak a 6. volt, amihez képest egy pozícióval még visszaesett. Ideje: 2:11.92 perc.

Az előfutamok során búcsúzó - és a fináléról egyetlen hellyel lemaradó - Batházi István 2:02.21 perces idővel összesítésben a 9. helyen végzett 200 m-es vegyesúszásban.

[origo], 1999. december 12.

Kovács Ágnes
VERSENY

KÉPEK

 

 
LINKEK