FONTOS


 

Kovácsot mentegeti a kapitány
------------------------------------------------------------
forrás: , Blikk 2004.05.15
------------------------------------------------------------



Kovács Ági szervezetét legyengítette a Lyme-kór, reméli, hogy Athénben az olimpián már egészségesen úszhat
Madrid - Egerszegi visszavonulása után évekig éppen Ági szállította az aranyakat a honi úszósportnak, ma viszont fontosabb számára az amerikai egyetemi tanulmánya. Nem csoda, hogy az úszó-EB-n a minap csak 4. lett 200 vegyesen. Itthonról a Gerevich Alapítványtól kap anyagi támogatást, s a januári edzőtáborozását is saját zsebből fedezte.
- Nemrég kiderült, hogy másfél éve egy baktérium támadta meg a szervezetemet, s a Lyme-kór legyengített - nyilatkozta Ági a Blikknek.
- Nem lehetett csodát várni Ágitól, csak másfél hete jött haza Amerikából, így még átállási gondjai lehetnek - mondta Kiss László, a válogatott szövetségi kapitánya.
- Egy komoly betegség támadta meg, s úgy tűnik, Ági legyőzi. Nem hiszem, hogy meg kell magyarázni egy negyedik helyezést. Nyert olimpiát, két világbajnoki és hét Európa-bajnoki aranyat, azaz rengeteget tett már a honi úszósportért, hogy akkor ússzon, amikor akar. Reméljük, végre egészséges lesz, és az itthoni készülés után javul. Az EB csak egy állomás, az év legfontosabb eseménye az olimpia. S ott kell jól szerepelni.
- Kovács Ági a világ legnagyobb női mellúszója, ha itthon készül, verhetetlen, de tiszteletben tartom döntését - szólt Gyárfás Tamás, a szövetség elnöke. - Ma azt mondom: Kovács Ágnes több éven át jóformán a hátán vitte a magyar úszósportot. Neki köszönhető, hogy felnőttek az újabb nagy csillagok, és ezért jobban becsülöm, mint valaha. A negyedik hely szokatlan tőle, ez nem az ő szintje. Ha az úszás számára a legeslegelső, ha egy időre minden mást alárendel az életében, akkor ismét dobogón állhat. De enélkül is felnézünk rá.
Kovács Ágnes
VERSENY

LINKEK

  Madrid 2004