FONTOS


 

Budapest bemutatkozott
------------------------------------------------------------
forrás: , [origo] 2004.05.15
------------------------------------------------------------


A 2004-es madridi Eb után legközelebb, 2006-ban Budapest fogadja Európa legjobb úszóit, műúszóit, műugróit és hosszútávúszóit, ennek jegyében népszerűsítették egész héten a spanyol fővárosban a leendő vendéglátók a Margitszigeten lebonyolítandó eseményt.

A "vízikampányt" irányítók erre a hétvégére időzítették a "csattanót", mert amíg hét közben a budapesti Eb kabalaállatkájáról szavaztatták meg a nemzetközi sajtó képviselőit, szombat délután az öreg kontinens minden szegletéből érkezett újságíróknak, no meg az európai nemzetek úszósportját reprezentáló szakembereknek, sportdiplomatáknak az úgynevezett prezentáción mutatták be részletesebben is, mi várja őket 2006. július 27. és augusztus 6. között az egykori Nyulak szigetének akkorra már új pompában ragyogó uszoda-együttesében.

Ahol általános várakozás szerint a szokásos magyaros vendégszeretet mellett kifogástalan Eb-n vesz majd részt a kontinens "medencés részlege". Okkal és - a szellemesen tréfás megfogalmazással együtt is - komolyan mondta, mert mondhatta azt Bartolo Consolo, a LEN, az európai szövetség elnöke azt Gyárfás Tamásnak, a honi szövetség, egyszersmind a budapesti Eb szervezőbizottsága elnökének, hogy "a magyarok már most előrébb tartanak a szervezésben, mint itt Madridban a spanyolok".

A prezentáción az olasz sportdiplomata megerősítette kedvező vélekedését, kijelentvén, biztos benne, hogy remek Európa-bajnokság lesz a magyar fővárosban, ahol korábban már három vizes Eb is sikerrel lezajlott.
Kovács Ágnes
VERSENY

LINKEK

  Madrid 2004