FONTOS


 

Csak a Világ Kupa válogat ...

A Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) két, sokakat érintő fontos döntést hozott az olimpiai kvalifikációs rendszerrel kapcsolatban. A legfontosabb, hogy a vízilabda-válogatottak - a várakozással ellentétben - nem a római vébén elért eredményükkel szerezhetik meg az olimpiai indulás jogát. A FINA határozata értelmében a jövő évi Világ Kupa első öt helyezettje jut ki automatikusan az atlantai ötkarikás játékokra. Kivéve, ha köztük lesz az Egyesült Államok csapata is, hisz ebben az esetben még a VK-n hatodik helyezett válogatott is örülhet 1996-os olimpiai részvételének. A gondos szervezés azért is szükséges, hiszen az ötkarikás játékok vízilabdaműsorába 16 csapat "fér be". A mezőny hat európai, négy amerikai, három ázsiai, két afrikai és egy óceániai csapatból áll össze.

Az úszósportjukról kevésbé híres országok a jövőben egy kissé fellélegezhetnek. A nemzetközi szövetség vezetősége ugyanis úgy döntött, hogy alacsonyabb kvalifikációs időt állapít meg azon országok részére, amelyek csak egy-egy versenyzőt neveznek be versenyszámonként. Sőt, azok a nemzetek, amelyeknek úszói nem tudták teljesíteni az előírt szintet, egy férfi és egy női versenyzőt mégis nevezhetnek egy tetszés szerinti versenyszámba.
Úszó, műugró, műúszó, hosszútávúszó és vízilabda VB 1994
Partnerek

A vízilabdázók kedd este tartották utolsó edzésüket a Margitszigeten. Aztán már csak a csomagolás maradt hátra. Szerdán reggel Róma felé veszik az irányt.

Abban, hogy minden ilyen zökkenőmentesen haladjon, múlhatatlan érdemeket szereztek a szövetség partnerei. Mindezt már Kiss Ottó fejtegeti. Így maradéktalanul sikerült végrehajtani a szakmailag szükséges programot.

Ha már a partnereknél tartunk: a technikai igazgató megintcsak elismétli, mennyire fontos számukra a sajtóban a csapatot körülvevő bizalom, s mennyire igyekeznek megfelelni ennek a várakozásnak.

Azaz: máris gyümölcsözik a szövetségben a közelmúltban elkezdett munka, a menedzselésben bekövetkezett szemléletváltás. S az is biztos: a római eredményektől függetlenül a szakmai vezetés a legteljesebb bizalmat élvezi.

Érthető. Formálódik a jövő nagy csapata.

Ezt már megint Kiss Ottó állítja, s érveit a Horkai legénységre vonatkozó alapértékek felsorolásával támasztja alá. A tanulás, a munka, az összetartás.

Szép alap. S elképzelhető, hogy erre a fundamentumra már Rómában csodálatos épület kerül.
Egerszegi Krisztina
VERSENY

EREDMÉNYEK

  Úszás
  Műúszás, műugrás, hosszú-    távúszás
  Női és férfi vízilabda

 
KÉPEK

 

 
LINKEK

  Róma VB