FONTOS


 

Világ Kupa, Sydney 1999
Vári kocsit kapott - Cápa Ferihegyen
Győztesek ünnepe



Rengeteg szurkoló, pezsgő és virágcsokor várta tegnap Ferihegyen a sydneyi Világ Kupáról aranyéremmel hazatért pólósokat. A 30 órás utat megtett csapat színre lépése előtt volt egy külön győztese a Vk-nak: Vári Attila, a Vasas vízilabdázója Opel Astrát kapott a Schiller Opeltől.

Óriási csinnadratta, üdvrivalgás, zenekar, boldog drukkerek és családtagok várták a pólósokat, akik az Eb után újabb nagy sikert értek el, s most már a jövő évi olimpia nagy esélyesei.

- Hát persze, hogy ott is nyernünk kell - mondta Kásás Tamás, aki a Vk-döntőben három gólt szerzett. - Az Európa-bajnokság talán nehezebb volt, de fontos, hogy ismét nyerni tudtunk. A cél Sydney.

- Azért jobb ez a csapat a többinél, mert nekünk van legalább 8 remek játékosunk, aki eldöntheti a meccseket, míg másoknál legfeljebb három - mesélte Vincze Balázs. - Ha nálunk háromnak nem megy, ott van még öt másik.

Kemény Dénes szövetségi kapitány - a többiekkel ellentétben - nem viselte az aranyérmet, mert gyermeki "lerángatták" róla. Az egyik Kemény-fiú aztán azzal keltett feltűnést, hogy nagy játékcápával szaladgált a pólósok között.

- A jó játékoskeret, ennek köszönhető a siker - értékelt a kapitány. Kérdezték, nem jelentett-e gondot, hogy sokáig együtt voltak a játékosok. Szerintem azért is tudtunk nyerni, mert nem untuk egymást.

Halas Zoltán, Mai Nap, 1999. október 6.

Férfi válogatott
VERSENY

KÉPEK

  Melbourne

 
LINKEK

  Sydney VK 1999