FONTOS


 

A gyakorláshoz mindig van elég szél
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Jármi Hilda, A Színes Sport, 2001.05.05
--------------------------------------------------------------------------------

Lassan itt a jó idő, és egyre többen merészkednek ki a szabadba, a vízpartokra, illetve a vízbe. Mindenki másért várja, hogy végre olyan ereje legyen a napnak, hogy több időt töltsön a jó levegőn, esetleg a vízen. Gádorfalvi Luca szörföző magyar bajnok, így természetes, hogy ő mihelyt kisüt a nap, vízközelben található.


Ha jön a jó idő, Luca egyre többet van a vízparton


- Ôsszel, télen, és amíg hűvösebb az idő tavasszal, száraz edzéseink vannak főleg, ugyanis edzeni mindig kell. Hetente négy alkalommal másfél-két órát erősítünk, gyakorolunk.

l Ha már jó idő van, akkor mindig vízen vannak?
- Sajnos nem tudunk mindig a vízen lenni, ugyan egyre többet kint vagyunk, de az edzőtáborokra előre le kell foglalni a helyet, így ki vagyunk téve az időjárás szeszélyeinek. Szerencsére Magyarországon mindig fúj annyira a szél, hogy tudjunk gyakorolni.

l Az edzések mellett oda kell figyelnie az étkezésre?
- Alapvetően vegetáriánus vagyok, tehát nem eszem húsokat. Egyébként naponta kétszer étkezem, egykor és este hatkor vagy hétkor. Nem reggelizem, kávét sem, teát sem iszom, reggel mindössze a kifacsart narancs rostját szoktam megenni. Viszont étkezés után édeséget minden menynyiségben fogyasztok.

l Tudja már, hogy milyen versenyeken indul külföldön?
- A magyarországi versenyeim fikszek, a külföldieket egy kicsit megbolygatja, hogy az idén államvizsgázom az ELTE Testnevelés-Rekreáció szakán. Néhány nagyobb versenyen, mint az Európa-bajnokság, biztosan rajthoz állok, a többit viszont még nem tudom.

VITORLÁZÁS

KÉPEK

   

 
LINKEK

  Gádorfalvi Luca