FONTOS


 

Erős a vitorlázó-utánpótlás
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Bilkei-Gorzó Borbála , Magyar Hírlap 2002.07.08
--------------------------------------------------------------------------------

Igen erős ifjúsági és juniormezőny jött össze a július 2-a és 7-e között Balatonfüreden rendezett 45. magyar vitorláshétre. A bajnokság csütörtöki futamain a 80 kilométeres erősségű északi szél teljesen szétzilálta a mezőnyt, sok hajó felborult, törtek az árbocok, a legénységet menteni kellett, de személyi sérülés nem történt.

Nem hoztak különösebb meglepetéseket a 45. nemzetközi balatoni vitorláshéten rendezett országos bajnokságok. A tőkesúlyos Soling osztályban, akárcsak tavaly, a Wossala György vezette egység győzött. Csütörtökön olyan erős északi szél fújt, hogy még ebben a hajóosztályban is volt, aki nem teljesítette a távot, s az Europe, a Laser és a 470-es mezőnyben többen borultak.
Az egyszemélyes, főként nőkre tervezett Europe kategóriában az összesítésben ismét Mórotz Ágnes nyert, őt, nagy meglepetésre, az ifjúsági korú Scholtz Petra követte. A Laser-osztályban a 16 éves Ambrózy Péter hatodik helye jelentett szenzációt. A felnőttek között Huszár Géza győzött. A tízszeres országos bajnok Eszes Tamást minden futamában diszkvalifikálták, s az örökös Laser-győztesnek tartott versenyző még pontot sem tudott szerezni.
A 470-es hajóosztályban a szombati futamon fekete szalagot kötöttek az árbocokra, mert a többszörös magyar bajnok Alb András a napokban tragikus körülmények között elhunyt. A versenyt a Czégai, Kutassy kettős nyerte, a junior bajnok az összpontozás szerint a hatodik helyre befutott DŐAlbini, Szépfy páros lett.
A finn és a repülő hollandi futamokban is a várakozások szerint teljesítettek a versenyzők. A repülő hollandiban a Majtényi, Domokos páros, a finnben pedig Lovas Péter nyert. A könnyű testű, új, látványos olimpiai hajóosztályban a Goszleth, Szörényi kettős győzött.
VITORLÁZÁS

KÉPEK

   

 
LINKEK