FONTOS


 

Soling Európa-bajnokság, Kammersee
Wossala György hajója ötödikként zárt

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSB, Nemzeti Sport 2001.09.08
--------------------------------------------------------------------------------

Kilenc futam alapján hirdettek Európa-bajnokot a solingosok ausztriai kontinensviadalán, s a végig az élbolyban hajózó Wossala György, Kovácsi László, Vezér Károly alkotta trió az ötödik helyen végzett, míg a másik magyar egység - Gyenese Balázs, Mónus Gyula és Meretei Gábor - tizenhetedikként zárt.

- Végig forgolódó, változó szél nehezítette a versenyt, nem is beszélve a szakadó esőről - összegzett a pontszerző egység kapitánya, Wossala György. - Ennek ellenére nem vagyok túl elégedett ezzel az ötödik hellyel, hiszen kis szerencsével meg is nyerhettük volna a versenyt. Viszont ha arra gondolok, hogy olyan nagy neveket utasítottunk magunk mögé, mint a legutóbbi Yingling-világbajnokságot nyerő osztrák Christoph Skolaut, Georg Skolaut, Wolfgang Riha vagy a most tizedik, ám a sydneyi olimpián egy másik hajóosztályban aranyérmes osztrák Hagara kormányozta hármas, akkor nem is olyan rossz ez az eredmény.

Az Eb-5. csapat persze nem sokáig "szomorkodik", szeptember végén ugyanis már az olasz bajnokságban indul, s az is lehet, hogy az idény végén az argentínai világbajnokságon is szerencsét próbál.

Soling Európa-bajnokság, Kammersee (11 ország, 35 hajó)

9 futam alapján

Európa-bajnok: Christian Binder, Franky Fellner, Volker Moser (Auszria) 21 pont, 2. Heiko Winkler, Stephan Wenzel, Jens Niemann (Németország) 33, 3. Karl Auteried, Thomas Beclin, Martin Kelgler (Ausztria) 33, 4. J. Fermann, M. Koch, G. Bornemann (Németország) 40, 5. Wossala György, Kovácsi László, Vezér Károly (Magyarország) 50, 6. C. Skolaut, G. Skolaut, W. Riha (Ausztria) 60, ...17. Gyenese Balázs, Mónus Gyula, Meretei Gábor (Magyarország) 109

VITORLÁZÁS

KÉPEK

   

 
LINKEK