FONTOS


 

Detréék negyedikek lettek a Gorla Trophyn
Póruljártak a magyar Liberák

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CS. B., Nemzeti Sport 2001.09.12
--------------------------------------------------------------------------------

A híres olasz tókerülő versenyt, a Garda-tavon zajló Centomiglát megelőző Gorla Trophyn több magyar hajó is szerencsét próbált, ám csupán az Asso hajóosztályba tartozó egységek jártak sikerrel, a Liberák a verseny feladására kényszerültek.

Az idei Kékszalag-győztes Libera, a Litkey Farkas irányította Pleasure ugyan sokáig a második helyen állt az olasz Gardazurra mögött, ám végül az árbocból kiszakadt a nagyvitorlát rögzítő nut, amely lehetetlenné tette a folytatást. A másik magyar Libera, az Azzardissimo sem járt jobban. A nagyon erős szélben - ami elérte a 7-8-as Beaufort-ot - Brencsán Ábel hajója kétszer is felborult, s másodszorra már külső segítséget is igénybe kellett venni a felállításához, amely automatikusan kizárást von maga után.

Assóink viszont remekeltek a közel hatórás megmérettetésen, amely a Garda-tó északi részét kerüli meg, hiszen osztályukban Detréék Yuppie-ja a második (abszolútban negyedik), míg az Eszes Tamás kormányozta Asso le Mio pedig a hetedik (abszolútban a kilencedik) lett.

A szlovéniai Koperben a 470-es mezőny ellenben még csak most készül a világbajnokság nyitányára, ahová 33 ország 161 egysége érkezett meg, köztük hét magyar hajó is. A legnagyobb eséllyel a nők között hazánkat egyedüliként képviselő Weöres Márta, Payr Anna kettős szállhat majd vízre, amely már egy hete - edzőtáborozás keretében - barátkozik a helyszínnel.

35. Gorla Trophy, Garda-tó

A győztes és a magyarok eredményei. Abszolút végeredmény: 1. Gardazurra (olasz), ...4. Yuppie (magyar, kormányos: Detre Szabolcs), ...9. Asso le Mio (magyar, k: Eszes Tamás)

VITORLÁZÁS

KÉPEK

   

 
LINKEK