FONTOS


 

Megkerülik a tava
Detre Szabolcs csapata ezüstérmet szerzett

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CS. B., Nemzeti Sport 2001.09.14
--------------------------------------------------------------------------------

Miután a Gorla Trophyn hajóosztályukban, vagyis az Assók között másodikok lettek -- abszolútban pedig a negyedikek -- Detre Szabolcs kormányos és csapata tovább folytatta sikersorozatát a Garda-tavon. Az Asso99 Európa-bajnokságon sem adták alább ugyanis a dobogónál, igaz, egy óvás miatt sokáig kérdéses volt, ezüst- vagy bronzérem jut majd a Yuppie Avantgarde legénységének. Miután a versenybíróság megtárgyalta az óvást, nagy lett az öröm a magyar táborban, hiszen Detréék a dobogó második fokára állhattak. A futamokon elért helyezéseik egyébként a következőképpen alakultak: 2, 11, 1, 5, 5, 3 -- és ezek közül a leggyengébbet, vagyis a 11. helyet kiejthették.

--Jó kis mezőny gyűlt össze az Európa-bajnokságon, ahol a győzelmet a már Amerika-kupán is szerencsét próbáló Luca Valerio kormányozta Simo szerezte meg. Szerettük volna megcsípni őket, de ezúttal nem sikerült, talán majd a szombati Centomiglián. Arra viszont büszkék vagyunk, hogy a Pneumaxot, amely a Gorlán megkaparintotta előlünk az elsőséget, sikerült lehagyni. Pedig sokáig csatáztunk Roberto Benematti hajójával, aki afféle helyi menőnek számít, hiszen nyert már világbajnoki címet Starban, és kétszer is első lett a Centomiglián, ám végül csak hatodikként futott be, míg mi másodikként végeztünk -- összegzett a versenyt követően Detre Szabolcs.

A hat magyar egység egyébként -- néhány itthonról útra kelő hajóval együtt -- részt vesz a szombati 51. Centomiglián, a hagyományos tókerülő viadalon, amely iránt máris olyan nagy az érdeklődés, hogy a Garda-tó 100 kilométeres körzetében nem lehet szállást találni.

Asso99 Európa-bajnokság, Garda-tó (5 ország, 35 induló)

Európa-bajnok: Simo (Olaszország, kormányos: Luca Valerio) 10 pont, 2. Yuppie Avantgarde (Magyarország, kormányos: Detre Szabolcs -- Detre Zsolt, Fonyó Károly, Tímár Péter, Kis-Szölgyémi Ferenc, Kiss Tamás) 16, 3. Mediatel (Olaszország, k: Carlo Fracassoni) 17, 4. Picasso (Olaszország, k: Andrea Felci) 24, 5. Bimar Sag (Olaszország, k: Mauro Robersi) 26, 6. Pneumax (Olaszország, k: Roberto Benematti) 33, ...10. Asso le Mio (Magyarország, k: Eszes Tamás), ...18. Peecasso (Magyarország, k: Szilvássy Attila), ...22. Ou Sali (Magyarország, k: Tuss Miklós), ...24. Challenger (Magyarország, k: Lukáts Ákos), ...27. Assoluta (Magyarország, k: Litkey Bence)

VITORLÁZÁS

KÉPEK

   

 
LINKEK