FONTOS


 

Huszonhárom kategóriagyőztes indult a Velencei-tavon
Bajnokok bajnoksága

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CS. B., Nemzeti Sport 2001.10.24
--------------------------------------------------------------------------------

Huszonhárom felnőtt magyar bajnok fogadta el a Hajó Magazin meghívását, amely immár 8. alkalommal rendezte meg az évadzáró Bajnokok bajnoksága vitorlásversenyt. A nagy érdeklődés talán annak is szólt, hogy az idén új helyszínen - a Balatont a Velencei-tó váltotta fel -, és új hajóosztályban (Sudár helyett Scholtz 22-eseket kaptak a résztvevők) próbálhatták ki magukat az indulók.

Mivel hét Scholtz 22-es állt rendelkezésre, ezért a rendezők 4 csoportba sorolták a legjobbakat, akik közül az olimpikonokat, a már háromszoros Bajnokok bajnoksága-győztes Majthényi Zsombort, valamint a hajóosztály bajnokát, Scholtz Imrét kiemelték.

A selejtezőfutamok után a négy csoportgyőztes, valamint a három legjobb második jutott a fináléba - Czégai László, Majthényi Szabolcs, Szilvássy Attila, Székely Antal, Scholtz Imre, Rauschenberger Miklós, Újhelyi Gáspár Miklós -, ahol mindenki mindenki ellen versenyezhetett a sprintpályán.

A győzelmet végül Scholtz Imre szerezte meg, méghozzá fölényesen, kilenc pontot verve a világ- és Európa-bajnok repülő hollandis Majthényi Szabolcsra, aki viszont mindössze egyetlen ponttal előzte meg Szilvássy Attilát. A címvédő Székely Antal ezúttal nem került dobogóra, igaz, nem sok hiányzott neki hozzá, hiszen végül negyedikként zárt.

A legnagyobb meglepetést a verseny specialistájának is nevezhető Majthényi Zsombor szereplése okozta, aki még a selejtezők során búcsúra kényszerült.

"Remek időben, jó szélben rendezhettük meg a versenyt, amely olyan jól sikerült az új helyszínen, hogy elhatároztuk, jövőre is a Velencei-tavon fogadjuk majd a bajnokokat" - összegzett a versenyt rendező Hajó Magazin szerkesztője, Litkey Farkas, aki egyben az idén remek sikersorozatot maga mögött tudó Libera, a Pleasure kormányosa.

Bajnokok bajnoksága, Velencei-tó (23 induló)

Végeredmény: 1. Scholtz Imre 14 pont, 2. Majthényi Szabolcs 23, 3. Szilvássy Attila 24

VITORLÁZÁS

KÉPEK

   

 
LINKEK