FONTOS


 

Elmaradt a megjósolt vihar
Az elnökség változatlan

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CS. B., Nemzeti Sport 2001.12.09
--------------------------------------------------------------------------------

A vártnál nyugodtabb légkörben zajlott a Magyar Vitorlás-szövetség (MVSZ) idei rendes közgyűlése. Az első napirendi pontokon -- elnöki beszámoló, pénzügyi beszámoló, felügyelő-bizottsági beszámoló, fegyelmi és etikai bizottsági beszámoló -- gyorsan túljutott a tagság. Igaz, akik azt jósolták, hogy késő délutánig elhúzódik majd az összejövetel, azok elsősorban az ezt követő két pont tartalma miatt aggódtak.

Mint kiderült, fölöslegesen.

A május 12-i tisztújító közgyűlésen történt szavazást, amelyen elnököt, társelnököket és felügyelő-bizottsági tagokat választottak az egybegyűltek, azért kellett megismételni, mert az egyik klub, nevezetesen a Kenese Marina-Port Vízisport Egyesület keresetet nyújtott be a Fővárosi Bírósághoz, azt kifogásolva, hogy a voksolás nem titkosan, hanem nyilvánosan történt. Az újrázás megvalósult, ám az eredmény változatlan maradt, azaz Hónig Péter elnököt, Wossala György ügyvezető alelnököt, Straub Elek, Studniczky Ferenc és Sugár András alelnököt, valamint a fegyelmi bizottság tagjait -- úgymint Kiss Lászlót, Lénárd Pétert, Keresztes Istvánt és Zentai Istvánt -- is megerősítette pozíciójában.

Rázósabb pontnak bizonyult a március 3-i közgyűlés alapszabály módosításáról szóló határozathozatal módjának elfogadása, amely végül -- miután néhány hozzászóló ismertette az ezzel kapcsolatos észrevételét és csillapodtak a kedélyek -- egyszerű többséggel megtörtént.

A közgyűlés zárásaként az MVSZ örökös tiszteletbeli tagjává választotta -- méghozzá egyhangúlag -- Fluck Jenőt.

VITORLÁZÁS

KÉPEK

   

 
LINKEK