FONTOS


 

Soling Eb-siker Castiglione della Pescaiában
Wossaláék bronzérmesek

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Nemzeti Sport 2002.06.02
--------------------------------------------------------------------------------

Az utolsó futamban nem ért célba, így a másodikról a harmadik helyre csúszott vissza a Wossala György, Kovácsi László, Vezér Károly egység az olaszországi soling Európa-bajnokságon. Ugyancsak feladta a vasárnapi versenyt a Carl Auteried kormányozta legénység, mégis megszerezte az aranyérmet a másik osztrák hajó, Markus Schneeberger együttese előtt. A két csapat azonos pontszámmal végzett, de Auteriedék megnyerték a harmadik futamot.
A Fináczy György kormányozta Déli Szél nyerte a Boden-tavon rendezett német nyílt bajnokságot a vitorlázó 8 m One Design hajóosztályban. A magyar csapat két futamgyőzelemmel és két második hellyel végzett az élen egy svájci és egy német vitorlás előtt. A győzelem mellett Fináczy csapata kiérdemelte Baden-Württemberg tartomány miniszterelnökének különdíját, amely a négy kategóriában kiírt verseny legeredményesebb hajójának járt.

Soling Európa-bajnokság, Castiglione della Pescaia

Az állás 3 futam után: 1. Auteried, Beclin, Kendler (osztrák) 6 pont, 2. Wossala, Vezér, Kovácsi (magyar) 8, 3. Schneeberger, Panek, Moser (osztrák) 9, ...7. Balázs, Mónus A. G., Mónus A. (magyar) 22

Nemzeti Sport 2002.05.31

A befutóig vezettek
Viharos szél miatt lelőtt rajt

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Nemzeti Sport 2002.05.30
--------------------------------------------------------------------------------

A balatoni vitorlázóknak többnyire a gyenge szél szokott bosszúságot okozni, szerdán azonban éppen ennek az ellenkezője miatt kellett lefújni a versenyt Balatonföldváron. A Raiffeisen-kupa nemzetközi district-bajnokság nyitónapján ugyanis 80-100 kilométer/órás szél fogadta a 22 benevezett csillaghajós egységet, ezért a rendezők úgy döntöttek, biztonsági okok miatt csütörtökre halasztják a rajtot. Elvégre nem lenne kedvező előjel, ha mindjárt elsőre összetörne néhány hajó...

A mezőny egyébként végül tíz magyar, hat német, öt osztrák és egy horvát vitorlásból áll, s igencsak nehéz lenne előre megjósolni, melyikük végez majd az élbolyban. Mindenesetre a Százévesek-kupát nyerő német Klaus Kappes és Michael Hässler ott van a képzeletbeli lista elején, csakúgy mint a magyar bajnok Tenke Tibor, Bendicsek József duó.

A Balatonnal ellentétben Castigliore della Pescaiában kellemes vitorlázóidő fogadta a solingosokat, akik az Európa-bajnokság első versenynapján estek túl. Noha a Wossala György irányította magyar egység végig vezetett, a befutónál meggyűlt a baja a vetélytársakkal, így végül három helyet zuhant vissza, és negyedikként zárt. Ennek ellenére a trió formája több mint biztató. Az élen egyébként egyelőre a szlovénAntoncic, Perovic, Strakh összállítású egység áll, míg a másik magyar hajó egyelőre a nyolcadik.

Soling Európa-bajnokság, Castiglione della Pescaia

1. versenynap: 1. Antoncic, Perovic, Strakh (szlovén), 2. Auteried, Beclin, Kendler (osztrák), 3. Schneeberger, Panek, Moser (osztrák), 4. Wossala, Vezér, Kovácsi (magyar), ...8. Balázs, Mónus, Mónus A. (magyar)

VITORLÁZÁS

KÉPEK

   

 
LINKEK