FONTOS


 

A Bodeni-tavon esélyesként indul az új libera
Bronz a Gardazzurrával

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSB, Nemzeti Sport 2002.06.03
--------------------------------------------------------------------------------

Jól sikerült a bemutatkozása a most vásárolt olasz liberának, a Gardazzurrának. A Bodeni-tavon megtartott nemzetközi versenyen a Litkey Farkas irányította csapat ugyanis az első két futamban egyaránt megverte az esélyesnek kikiáltott Principessát. Az osztrák színekben induló hajó azonban egy vitatott bójakerülés miatt óvást nyújtott be, amelyet a versenybíróság elfogadott, így a magyar egységet a második futamból kizárták. S noha az utolsó viadalon még második tudott lenni, végül összesítésben meg kellett elégednie a bronzos pozícióval.
- A kizárás után tudtuk, elúszott a győzelmi esélyünk, de azért a harmadik hely miatt sem szomorkodunk, elvégre most versenyeztünk először az új vitorlással. A Gardazzurra nagyon jó hajó, hiszen tavaly második lett a Centomiglián, és a Garda-tó kerülőverseny rekordját is ez az 1993-ban épült carbonhajó tartja hat óra öt perccel. Remélem, a pénteken ugyancsak a Bodeni-tavon rajtoló Kékszalag-versenyen be tudjuk majd bizonyítani, valójában mire is képes - mondta a kormányos.
A német Kékszalagra egyébként már egy héttel a verseny előtt 490 hajó jelezte a részvételi szándékát.
A tavaly még a Pleasure-rel hajózó legénységet - ezúttal az említett liberát Brencsán Ábel együttese a negyedik helyig vezényelte - még egy megtiszteltetés érte, hiszen a helyszínen vehette át a legutóbbi szezon Ek-sorozatában elért második helyéért járó trófeát.

A győzelem mellett Fináczy csapata kiérdemelte Baden-Württemberg tartomány miniszterelnökének különdíját, amely a négy kategóriában kiírt verseny legeredményesebb hajójának járt
VITORLÁZÁS

KÉPEK

   

 
LINKEK