FONTOS


 

Az egykori versenyzőtársra emlékeztek
Czégaiék toronymagasan vezetnek Balatonfüreden

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Nemzeti Sport 2002.07.07
--------------------------------------------------------------------------------

A napokban tragikus hirtelenséggel elhunyt Alb Andrásra, a sokak számára csak Taszilóként ismert többszörös 470-es bajnokra és válogatott versenyzőre emlékezett a 45. Nemzetközi Balatoni Vitorlás Hét mezőnye a szombati első futamon, így a hajók árbocukon fekete szalaggal szálltak vízre.
A rendkívül gyenge szél egyébként igencsak megnehezítette a vitorlázók dolgát, a szervezők két osztályban (Laser és Europe) kénytelenek voltak visszalőni a mezőnyt, de a többiek is csupán egy "kanyart" tudtak menni. Ennek ellenére már biztos, hogy mind a négy kategóriában - Soling, 470-es, Laser és Europe -, ahol a bajnoki címekért folyik a küzdelem, ki tudják majd osztani vasárnap az érmeket.
Az élen állók közül egyébként a legnagyobb előnyre a Czégai Péter, Kutassy László 470-es páros tett szert, amely szinte már a kezében érezheti az aranyérmet. De valójában a dobogó másik két helye is elkelt már, hiszen a negyedik Weöres Márta, Payr Anna kettős már csak valami hatalmas csodának köszönhetően érhetné be az élbolyt. A solingosoknál a Wossala György vezette egység továbbra is tartja első helyét, akárcsak finneseknél Varga Lajos. Ez utóbbi kategória érdekessége, hogy visszatért Fa Nándor, világhírű földkerülő vitorlázónk, aki jelenleg az előkelő harmadik helyen áll. A repülő hollandisoknál is helyre állt a világ rendje, ugyanis két futamot követően világbajnok párosunk, Majthényi Szabolcs és Domokos András átvette a vezetést. S az új olimpiai osztályban, a rendkívül dinamikusan fejlődő 49-eseknél ugyancsak változott a sorrend, Németh Iván és Körtvélyesi Miklós visszacsúszott a bronzos pozícióig. Így Ignácz Károly és Gereben Mátyás várhatja az első helyről a vasárnapi folytatást.
A zárónapon azért - minden eshetőségre felkészülve - egy órával korábban rajtoltatja el a versenybíróság a Mol-kupa résztvevőit, mivel reggel rendszerint kedvezőbbek a szélviszonyok.

Mol-kupa 45. Nemzetközi Balatoni Vitorlás Hét, Balatonfüred (3 ország, 71 hajó)
Soling (8 induló, 5 futam alapján): 1. Wossala György, Kovácsi László, Vezér Károly 4, 2. Gyenese, Mónus Gy., Mónus A. 7, 3. Országh, Kulcsár, Antal G. 12
470-esek (29, 6): 1. Czégai Péter, Kutassy László 7, 2. Sallai, Markal 12, 3. Cvetkov, Korotkov (ukrán) 13
Finn (11, 2): 1. Varga Lajos 2, 2. Keresztes 5, 3. Fa 6
49-esek: (6, 5): 1. Ignácz Károly, Gereben Mátyás 7, 2. Goszleth, Szörényi 8, 3. Németh I., Körtvélyesi 9
Repülő hollandi (7, 2): 1. Majthényi Szabolcs, Domokos András 3, 2. Kardos, Polgár 3, 3. Ziegler, Mészáros 6
VITORLÁZÁS

KÉPEK

   

 
LINKEK