FONTOS


 

Detréék győztek a Garda-tavon
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSB, Nemzeti Sport 2002.07.25
--------------------------------------------------------------------------------

Másodszor rendezték meg a Garda-tavon az úgynevezett Centomiglia Games vitorlásversenyt, amelyre neves versenyzők kaptak meghívót.
Idén az olaszok mellett a magyar Yuppie legénysége - Detre Szabolcs, Detre Zsolt, Folyó Károly és Kiss Tamás - is lehetőséget kapott az Asso99-esek között egy kölcsönhajóval, és végül megnyerte a négy futamból álló viadalt.
"Voltak a mezőnyben kedves ismerősök, mint Dodo Gorla és Valerio Luka, akiket eddig még sohasem sikerült megverni. Oscar Tonolival és Mauro Pelaschierrel viszont most találkoztunk először. Tonoliról azt kell tudni, hogy 55 éves kora ellenére talán a legjobb Libera-kormányos, aki számtalan Centomigliát nyert már, míg Pelaschier az első olasz, aki Amerika-kupa-hajót irányíthatott. A verseny egyébként rendkívül izgalmasan kezdődött, hiszen az első rajtot lekéstük, így csak hatodikként zártuk, utána viszont két győzelmet és egy második helyet gyűjtöttünk, és ezzel sikerült az összetett élére állnunk" - összegzett Detre Szabolcs a versenyt követően, s azt is elárulta, hogy a soron következő három nagy Garda-tavi Asso-versenyre már saját hajóval érkeznek.

VITORLÁZÁS

KÉPEK

   

 
LINKEK