FONTOS


 

Horvátországban szálltak vízre szörföseink
Pártos György a bajnok

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Nemzeti Sport 2002.08.15
--------------------------------------------------------------------------------


Pártos György jól szerepelt a Formula Windsurf-bajnokságon
A tavalyi sikeren felbuzdulva idén is Horvátországban rendezték meg a Formula Windsurf magyar bajnokságot, amelynek keretében egy héten keresztül küzdhettek egymással a szakág hazai legjobbjai. Na és egyben külföldi ellenfelekkel is, hiszen a bajnokságot egy nemzetközi verseny részeként bonyolították le, amelyen hét ország hatvan indulója vett részt. Köztük tizenegy magyar versenyzővel, akik közül Gádorfalvi Luca mint egyedüli nő különdíjban részesült.
Noha a szélviszonyok nem kedveztek különösebben a mezőnynek - a szakértők szerint nem volt példa ilyen gyenge széljárásra -, azért a tervezett tizennégy futamot sikerült megtartani. S izgalomban sem volt hiány, hiszen Pártos György és Molnár Ákos egyaránt hét-hét győzelmet gyűjtött. Végül a bajnoki címet Pártos szerezte meg, igaz, mindössze egy ponttal előzte meg vetélytársát, míg a bronzérem az elsősorban a Mistralban jeleskedő Gádorfalvi Áron nyakába került.
"Pont az utazás előtt döntött le a lábamról egy vírus, ami miatt több mint négy kilót fogytam, így eléggé legyengülve érkeztem meg Horvátországba. Ráadásul a Bora nevű szél miatt edzeni sem nagyon tudtunk a verseny előtt. Ezzel együtt igen jól sikerültek a futamok, mivel a bajnoki cím mellett a nemzetközi abszolút kategóriában is az előkelő hetedik helyet szereztem meg" - összegzett Pártos György.
A Formula Windsurf mellett egyébként a freestyle képviselői is itt tartották legfőbb viadalukat, amelyen Tóth Etre,a címvédő Tóth Zalán testvére - aki ezúttal nem indult - végzett az élen Magyari Kossa Zsolt előtt, míg a mindössze 16 éves Marton András állhatott a dobogó harmadik fokára.
VITORLÁZÁS

KÉPEK

   

 
LINKEK

  Deszkára született
  Kevesebb munkával ...